Skoda припинить виробництво популярного в Україні автомобіля Fabia

Підпишись на нас:

Нинішнє покоління Skoda Fabia мало стати більш практичним універсалом. Субкомпактну модель було офіційно анонсовано в листопаді 2020 року тодішнім генеральним директором Томасом Шефером, але приблизно через рік її виробництво було припинено. Чеський автовиробник прийняв це рішення, щоб заздалегідь підготуватися до виконання суворіших норм щодо викидів.

Подробиці

У розмові з Autocar головний спеціаліст Skoda Клаус Зеллмер визнав, що оновлення Fabia до вимог Euro 7 зробить суперміні занадто дорогим, і люди більше не будуть його купувати. Якщо проект буде схвалений в остаточному вигляді, утримувати хетчбек B-сегменту за доступною ціною «не вийде».

Нещодавно те саме в Volkswagen заявили про механічно пов’язаний Polo, а Audi вже оголосила, що припинить випуск A1 наприкінці цього покоління. Тільки в SEAT поки не визначились, що вони збираються робити з Ibiza.

VW заявив, що йому доведеться додати 5000 євро до цінника Polo після того, як маленький автомобіль буде доопрацьований відповідно до норм Євро-7. Така сама історія повториться з Fabia та Ibiza, оскільки всі три машини їздять на одній платформі MQB-A0, яка також лежить в основі більшої Skoda Scala. Водночас Європейська Комісія зазначає, що відповідність Євро-7 коштуватиме автовиробникам лише 304 євро, що дуже дивно. Тут явно чиясь математика є далекою від реальності.

Скоріш за все, просто Fabia, Polo та Ibiza зіткнуться з внутрішньою конкуренцією з боку невеликих електромобілів, які VW Group планує випустити в 2025 році з початковою ціною в Європі 25 000 євро. Вони вже були анонсовані раніше як: Skoda Small, VW ID2.all і Cupra UrbanRebel.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: