ДВЗ

Hyundai випустив ретро-купе культової моделі з 70-х

Hyundai відтворив одну зі своїх найбільш знакових моделей, Pony Coupe Concept, яка була представлена на Туринському автосалоні в 1974 році. Автовиробник працював над автомобілем з GFG Style, італійським дизайнерським будинком, заснованим Джорджетто Джуджаро та його сином Фабріціо.

Подробиці

В Hyundai раніше планували, що Pony Coupe Concept стане серійною моделлю, але важкі економічні умови наприкінці 1970-х років означали, що це було неможливо. Його характеризують знакові геометричні лінії та дуже інтригуючий дизайн, який, мабуть, найкраще розглядати збоку. Є довгий передній звис, розширені колісні арки, срібні колеса та товсті центральні стійки. Форма заднього скла додає автомобілю привабливості, тому не дивно, чому Hyundai використав оригінальний автомобіль як джерело натхнення для N Vision 74 та Ioniq 5 EV.

Зазирнути всередину кабіни — ніби повернутися в минуле. Односпицеве ​​кермо Hyundai виділяється, як і двоколірні ковшеподібні сидіння, і дизайн панелі приладів.

«Hyundai звернувся до нас, щоб розпочати повний редизайн моделі, не маючи особливого досвіду», — описав Джорджетто Джуджаро. «Спочатку я був налаштований скептично, тому що тоді ще не знав Hyundai Motor. Ми всі були вражені пристрастю та відданістю інженерів Hyundai. Вони були кмітливими, допитливими, відкритими та надзвичайно прагнули вчитися. Вони одразу сприйняли нові для них методи роботи. Вони пожертвували собою, щоб справити хороше враження – для компанії та своїх партнерів. Я пишаюся і маю честь бути свідком того, як ця компанія розвивалася з моменту нашої першої зустрічі».

Hyundai вперше оголосив про свій проект реконструкції Pony Coupe Concept у листопаді минулого року. Він оснащений 1,2-літровим чотирициліндровим двигуном потужністю 82 к.с. при 6000 об/хв, який передається через задні колеса.

«В епоху електрифікації ключовою умовою для того, щоб Hyundai Motor Company стала лідером мобільності майбутнього, буде наша здатність залишатися вірними непохитним цінностям, які ми успадкували», — додав президент і виконавчий директор Hyundai Джехун Чанг. «Рухаючись вперед через Hyundai Reunion та інші комунікаційні ініціативи спадщини, ми продовжуватимемо використовувати наше минуле як унікальний вектор для наших майбутніх інновацій».

Останні публікації

Покращений салон, новий екран і доповнена шумоізоляція: Toyota представить оновлений Highlander з витратою 5 літрів на «сотню»

31 травня на території Піднебесної представлять новий Toyota Highlander 2024 року. Повідомляється, що автомобіль буде…

19 хв. тому

Українські майстри перетворили «ґелендеваґен» на пікап 6х6

Українські майстри в черговий раз стали авторами копії Mercedes-Benz G 63 AMG 6х6. Спеціалісти каналу…

1 годину тому

Вітчизняний виробник презентував піротехнічну машину на армійському шасі Tekne Graelion 75

В травні український виробник презентував на ринку нову спецтехніку для піротехнічних робіт. На заводі пожежної…

2 години тому

На фронт відправили десятки мікроавтобусів від Volkswagen: надійні і економічні

Українські прикордонники отримали від волонтерів велику партію транспорту. Цього раз MK Foundation поповнив автопарк Державної…

3 години тому

В Україні з’явиться бюджетний мінівен популярної марки: проїде до 330 км без АЗС

На українському ринку з’явиться новий автомобіль від компанії Citroen. Модель Berlingo 2024 буде представлена в…

4 години тому

Техніка, снаряди і не тільки: чи дійсно в Україні відкриється завод Rheinmetall

В Україні планують відкрити завод по виготовленню зброї від найбільшого оборонного гіганта Rheinmetall. Компанія повідомила,…

5 години тому