Які бойові характеристики мають передані Україні французькі БТР Bastion

Підпишись на нас:

Президент Макрон оголосив про передачу Україні багатоцільових БТР Bastion. Це броньований повнопривідний армійський автомобіль-позашляховик. Ми розповідаємо про характеристики однієї з найсучасніших бойових машин.

Подробиці

Призначення. БТР призначений для вогневої підтримки настання піхоти, проведення розвідки та патрулювання. Машину створювали для сил спецназу, що діє в Африці, але вона також відповідає всім вимогам збройних сил Європи та Близького Сходу.

Модифікації. Крім базової, існує ще чотири варіанти БТР. Для України найбільший інтерес має Bastion APC Extreme Mobility, який вміщує до 8 бійців спецназу (плюс 2 члени екіпажу).

Захист. Композитна броня за стандартом STANAG 4569, рівень 3. Захищає екіпаж та десант від куль до 7,62-мм, уламків снарядів та мін.

Озброєння. Залежно від модифікації – 7,62-мм кулемет, 12,7-мм кулемет, три 40-мм гранатомети типу HK GMG (два ззаду, один спереду), три кулемети калібру 7,62 типу MG3.

Силова установка. 5-літровий дизельний двигун, потужність 320 л.

Маневреність. Швидкість по шосе 110 км/год, дуже великий запас ходу до 1400 км забезпечують два паливні баки по 150 літрів. Може долати водні перепони завглибшки до метра.

Це легка та швидка машина, здатна блискавично забезпечити перевагу на конкретній ділянці поля бою.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: