Покарання за несправні габарити: коли водія не можна оштрафувати

Підпишись на нас:

Водії мають пам’ятати, що в разі несправності автомобіля, їх очікує штраф або навіть позбавлення водійського посвідчення.

В Правилах дорожнього руху чітко зазначено перелік несправностей, котрі забороняють водієві виїжджати на дорогу. Але не всі водії дотримуються цих правил, а тому наражають себе та інших на небезпеку.

Одним з таких порушень, котре може призвести до штрафу або позбавлення посвідчення водія до 6 місяців, є водіння з несправними габаритними вогнями.

Інспектору поліції не складно виявити такого водія. Згідно до ч. 1 ст. 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП), водії з таким недоліком, отримають штраф у розмірі 340 гривень. У разі повторного порушення у водія вилучать посвідчення на термін від трьох до шести місяців.

В ПДР чітко зазначено, що перед виїздом з місця паркування, водій має перевірити належне функціонування свого ТЗ. Але кожен закон має свої «але». В разі поломки габаритів під час поїздки, водій не отримає адміністративне правопорушення. Проте водієві потрібно негайно вжити заходів для усунення несправності. В таких випадках будь-які штрафи, накладені поліцією, вважатимуться незаконними і підлягатимуть скасуванню у встановленому законом порядку.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: