Китайський електрокар Great Wall здивував прискіпливих німців експертів

Підпишись на нас:

Авторитетний німецький журнал AutoBild протестував цікаву новинку на місцевому ринку – компактний хетчбек Ora Funky Cat. Машина, побудована компанією китайської Great Wall, була представлена в 2021 на автосалоні в Мюнхені, а тепер готується штурмувати дилерські центри Німеччини.

Подробиці

Як пише автор статті, якому вдалося проїхатися на 5-дверці, що працює на електриці. Це невеликий хетчбек завдовжки 4260 мм, з чуйним навігаційним помічником. Приємний жіночий голос закликає бути уважним при русі в пробці, якщо водій навіть на кілька секунд відводить погляд на сусіднє сидіння.

Great Wall Ora Funky Cat

“Автомобіль виявляє факт того, що водій відволікся, завдяки мініатюрній камері, вбудованій у ліву передню стійку”.

Funky Cat перекладається як «кумедний кіт». І, як зазначають німецькі оглядачі, машина може сподобатися середньостатистичному європейцю.

Great Wall Ora Funky Cat

Журналістам сподобалося, як в автомобілі працює голосовий помічник. Він виявився здатним не тільки керувати навігацією, відкривати та закривати дверцята багажника, активувати та вимикати підігрів сидінь та функцію масажу, а й грати з водієм у ігри та розповідати йому анекдоти у пробках.

Great Wall Ora Funky Cat

А ось ходові якості китайського електрокара були занесені до списку мінусів, але частково це пов’язали з не найчіпкішими шинами фірми Giti:

«Нестача зчеплення далася взнаки на загальній стійкості, тому з педаллю газу доводилося поводитися дуже делікатно. В іншому випадку автомобіль страждав від недостатньої маневреності. Тут ще є над чим працювати».

Що стосується решти аспектів, що вразили німців, то до цього списку увійшли: потужність електромотора (126 кВт або 171 к.с.), приємне управління в міському режимі та ємна батарея із запасом ходу понад 400 км. Але не обійшлося без нюансів:

«Максимальна потужність заряджання становить лише 67 кВт. В результаті «молодший» акумулятор на 48 кВт/год заряджається з нуля до 80 відсотків за 50 хвилин, а більш ємна батарея (на 64 кВт/год) більш ніж за годину!».

Резюмуючи журналісти з Німеччини, описали свої враження від машини таким чином:

«Китай навчився робити стильні автомобілі! Ora Funky Cat дивує високою якістю матеріалів, пропонує місткий салон та відмінну мультимедійну систему. Втім, вона все ще має слабкі сторони. І вони стосуються ходових характеристик і, можливо, ціни».

Передбачається, що в Німеччині електрична новинка Great Wall коштуватиме від 36 тисяч євро.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: