ДВЗ

Стане конкурентом BMW X5 і Mercedes GLE: Volkswagen оновив Touareg

Через п’ять років після дебюту в 2018 році Volkswagen Touareg третього покоління оновили, додавши низку нових функцій, спрямованих на підтримку конкурентоспроможності на ринку. Направлене це все для протидії таким конкурентам, як BMW X5 і Mercedes GLE, проте в цілому ці оновлення відносно незначні.

Дизайн

Що стосується візуального вигляду, дизайн позашляховика було оновлено за допомогою переглянутої передньої панелі, яка охоплює іншу решітку радіатора, новий «фартух» і модніші додаткові матричні фари, які VW називає «IQ.LIGHT HD LED».

Ці нові фари включають понад 38 000 інтерактивних світлодіодів, які проектують світловий потік прямо на смугу руху. VW каже, що вони освітлюють дорогу точніше, ніж будь-яка з попередніх технологій фар, і включають безвідблискове дальнє світло. Touareg є першою моделлю, випущеною з цими фарами, але VW незабаром додасть їх до деяких своїх менших кросоверів.

Volkswagen також оновив задню панель Touareg світлодіодною смугою на всю ширину та підсвіченим значком VW, який світиться червоним.

Датчики і підвіска

У стандартній комплектації також є новий датчик навантаження на дах, який активує ESC раніше, для підвищення стабільності водіння. Цей датчик навантаження працює в поєднанні з оновленою системою підвіски, яка може бути оснащена активною компенсацією крену та рульовим управлінням 4-ма колесами. Відповідно до заяв Volkswagen, як стандартна підвіска, так і опціональна пневматична зазнали модифікацій для підвищення комфорту і маневреності.

Інтер’єр

Перехід до інтер’єру відкриває безліч свіжих функцій. Наприклад, оновлений Innovision Cockpit VW, який поєднує в собі цифрову приладову панель та інформаційно-розважальну систему Discover Pro Max. Тепер вони є стандартними для всієї лінійки.

Удосконалено систему голосового керування, а поверхня клавіш стала преміальнішою, ніж будь-коли. Також є 45-ватні зарядні порти USB-C. Інші нові функції включають Travel Assist, Park Assist Plus з дистанційним керуванням, Trailer Assist і Night Assist.

Двигуни

Оновлений VW Touareg оснащений 3,0-літровими двигунами V6. До них входять бензиновий агрегат потужністю 335 к.с. і 450 Нм, два турбодизелі, які видають 228 к.с. /500 Нм і 282 к.с./600 Нм відповідно, а також пара бензинових гібридів V6.

Флагманська модель, відома як Touareg R eHybrid і поєднує в собі 3,0-літровий V6 з електродвигуном, що забезпечує загальну потужність 456 к.с. для розгону 0-100 км/год за 5,1 секунди. Менш потужний гібрид на 386 к.с. Volkswagen ще не оприлюднив.

Обидві моделі PHEV використовують акумулятор ємністю 14,1 кВт-год. R eHybrid також поставляється з безліччю інших елементів під брендом R, включаючи нові сині гальмівні супорти, блакитні акценти по салону, 20-дюймові легкосплавні диски Braga, нові шкіряні сидіння, панорамний люк і 4-зонний автоматичний клімат-контроль.

Ціни

VW ще не оприлюднив інформацію про ціни на всіх ринках, але ми знаємо, що в Німеччині модельний ряд стартує з 69 200 євро (74 545 доларів), а до 75 080 євро (80 879 доларів) зростають ціни для Elegance, 79 660 євро (85 812 доларів) для R-Line, і 93 870 євро (101 120 доларів) за R eHybrid.

Останні публікації

Названі чотири причини, через які у водіїв зайві витрати на ремонт машини

Автовласники повинні самостійно забезпечувати безперебійну роботу власного транспортного засобу. Однак багато хто з них своїми…

1 годину тому

Індія отримала від Росії останню партію ПЗРК «Ігла-С»: налагоджує їх внутрішнє виробництво

Індійська армія знаходиться на порозі посилення своїх можливостей протиповітряної оборони через надходження останньої партії системи…

2 години тому

Французька армія отримає танкери нового покоління з броньованою кабіною

Французьке агентство закупівель (DGA) офіційно уклало з Arquus контракт на розробку та виробництво нового покоління…

3 години тому

Британія офіційно представляє нову систему: автомобіль, яким дешево збивати безпілотники

Британський уряд оголосив про помітну розробку в оборонних технологіях: зброю радіочастотної спрямованої енергії (RFDEW), призначену…

4 години тому

Канадський панцерник врятував життя бійцям ЗСУ

Українські військові повідомили про приголомшливий інцидент, під час якого автомобіль канадського виробництва Senator у конфігурації…

4 години тому

Про цю новинку від Kia ніхто не знав, але вона вже готова: на перших зображеннях розкрито ще один пікап

Компанія Kia досить давно розпочала розробку першого у своїй історії пікапа, який отримав назву Tasman.…

6 години тому