Американський інженер-самоучка створив в власному гаражі гоночний автомобіль з двигуном від мотоциклу

Підпишись на нас:

Незвичний автомобіль Lulu спроектував і побудував інженер-самоучка Пол Каленіан у своєму гаражі.

Подробиці

У нещодавньому відео Каленіан описує, як був натхненний створеним Мікі Томпсоном автомобілем для гонок під назвою Індіанаполіс 500 1962 року. Туди встановили посередині двигун Buick V8.

Для свого першого творіння Каленян не цікавився чимось таким об’ємним, як V8. Спочатку він звернув увагу на двигун Chevrolet LTG. 2,0-літровий рядний чотирициліндровий двигун, який видає 272 к.с. при 5500 об/хв і крутний момент 400 Нм при 3000 об/хв, що здається досить потужним рішенням для автомобіля, який важить лише 694 кг.

Інженер-самоучка і його авто

Хоча так може здатися на перший погляд, Каленян не врахував, що по факту Lulu з таким мотором буде трохи важчим і він вирішив звернутись до світу мотоциклів. До ока припав двигун від мотоцикла BMW K1600 2019 року випуску. Він виробляє менше потужності, але при потужності 158 к.с. інженеру вдалося зменшити загальну вагу авто до 471 кг.

Той факт, що двигун мотоцикла обертається в протилежному напрямку від двигуна автомобіля, означав, що для створення Lulu знадобилося набагато більше часу. Вирішити проблему вдалося встановивши диференціал догори дном і в протилежному напрямку, запускаючи його за допомогою ременя, який з’єднується з карданним валом. Тільки так все пішло в правильному напрямку.

Зовнішній вигляд цього незвичного гоночного авто ви можете побачити в відео нижче:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: