Електромобіль Tesla став найпопулярнішим у світі: друге місце за Toyota Corolla

Підпишись на нас:

Ілон Маск дає і порушує багато обіцянок, але, схоже, ми знайшли одну, яку він виконав. Раніше генеральний директор Tesla заявляв, що Model Y стане найбільш продаваним автомобілем у світі у 2023 році, і, згідно з останніми галузевими даними, цю обіцянку вже можна назвати виконаною.

Подробиці

Поки відомі тільки цифри за перший квартал, а не дані за весь рік, але немає жодних причин сумніватися, що Model Y не втримає лідерства, особливо тепер, коли Маск чітко дав зрозуміти, що він надає пріоритет обсягу над прибутком і нещодавнє зниження цін робить Y більш привабливим, ніж будь-коли.

Дані Jato Dynamics, опубліковані виданням Motor1, показують, що в першому кварталі модель Y продала 267 000 одиниць, що на 69% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Тим часом Toyota Corolla, яка посіла друге місце і у першому кварталі розійшлася тиражем 256 400 одиниць.

Але найгірша новина для Toyota полягає в тому, що в той час як Model Y зростає в популярності, Corolla рухається в протилежному напрямку, оскільки покупці відмовляються від звичайних автомобілів з двигуном внутрішнього згоряння в сторону кросоверів, електромобілів, або комбінацій обох цих типів ТЗ, як-от Model Y. Хоча Model Y залишалася популярною в Китаї, продажі Corolla в регіоні впали на 29 відсотків. І в той же час, коли Y отримав 68-відсоткове зростання в США, продажі Corolla впали на 10 відсотків.

Крім того, варто взяти до уваги Європу. Corolla ніколи не потрапляє в топ-10 у регіоні, але Model Y була лідером продажів серед усіх автомобілів у цій країні, незалежно від джерела живлення чи стилю кузова. Якщо Tesla не зазнає фіско в цьому напрямку, то Model Y закінчить 2023 рік як найбільш продаваний автомобіль у світі. Озираючись на показники за 2022 рік, ми бачимо, що Model Y посіла третє місце з 747 700 одиницями, поступившись Corolla (992 000), яка була випереджена власним Toyota RAV4 (1 мільйон).

Хоча Tesla змогла захопити перше місце, але чотири з п’яти найбільш продаваних автомобілів у I кварталі зроблені Toyota. Позаду Corolla, що посіла друге місце, йдуть пікап Hilux (214 700), RAV4 (211 000) і Camry (166 200).

Tesla Model Y

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: