Mazda створила світлодіодний покажчик повороту, який б’ється, як людське серце

Підпишись на нас:

Сучасні автомобілі настільки надзвичайно складні, що важко уявити, скільки уваги до деталей приділяється кожній окремій частині. Однак Mazda, японська компанія, яка пишається своєю одержимістю деталями, пішла ще далі. Нещодавно автовиробник розповів, як він розробив новий тип покажчиків повороту, щоб імітувати биття людського серця, і чому це завдання виявилося напрочуд складним для виконання.

Подробиці

М’яко пульсуючий покажчик повороту дебютував на Mazda CX-30 і був дітищем Ацуші Йосіда, дизайнера та лідера автовиробника з розробки освітлення авто. Він сказав, що хоча світлодіодні лампи мають багато переваг, але сигнали повороту виглядають «холодними та цифровими».

Це було проблемою для дизайнера , оскільки, за його словами, Mazda надає величезної цінності «людиноорієнтованим дизайнам». Тому її дизайнери зосереджуються на тому, як кожен аспект транспортного засобу інтерпретується не лише тими, хто всередині Mazda, але й тими, хто знаходиться поза нею. І тому він придумав зробити покажчик повороту трохи людянішим, змусивши його пульсувати, як биття серця.

«Лампа покажчика повороту має ефективно повідомляти про намір водія та привертати увагу пішоходів та інших водіїв», — сказав Йосіда. «Я сподівався, що почуття людського серця — відлуння в тому, як лампа покажчика повороту миттєво з’являється, а потім поступово тьмяніє — може зменшити напругу водія та створити відчуття спокою та безпеки для глядача».

Щоб відрегулювати ритм, Йосіда каже, що він дивився на електрокардіограми, спостерігаючи за формами хвиль, створюваними серцебиттям, вивчаючи, як вони затримуються та зменшуються.

І хоча це може здатися достатньо простою ідеєю для реалізації, покажчик повороту виявився оманливо складним продуктом для створення. Йосіда сказав, що йому та його команді знадобилося два роки, щоб створити покажчик повороту, який був готовий до виробництва.

«Велика невдача сталася, коли першу заплановану установку в Mazda3 було скасовано через те, що світло тьмяніло непостійно», — сказав Йосіда. «Однак, працюючи з інженерами Mazda та нашим постачальником Stanley Electric Co., Ltd., ми неодноразово переналаштовували сигнальне світло з кроком 0,01 секунди, вирішували проблему та успішно встановили його».

Mazda CX 30
Mazda CX 30

Тепер дизайнер сподівається, що «приглушені сигнали повороту» покажуть людям на дорозі, скільки уваги до деталей Mazda приділяє кожному своєму автомобілю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: