ДВЗ

Оновлений Duster: сучасний дизайн від позашляховика Bigster і зменшення витрат палива

На основі свіжих шпигунських знімків закамуфльованих прототипів Duster створені ексклюзивні візуалізації, що дають нам зрозуміти, які основні зміни чекають на румунський позашляховик, ще до презентації.

Екстер’єр

Механічно близькі позашляховики Bigster і Duster можуть мати подібні елементи дизайну, такі як тонкі світлодіодні фари, трикутні задні ліхтарі, бампери з інтегрованими алюмінієвими накладками, квадратні колісні арки та яскраво виражені крила. Зміни в дизайні підкреслять його позашляховий характер і додають сучасності.

Duster матиме звичайні дверні ручки спереду та приховані ззаду, втрачаючи при цьому деякі високотехнологічні риси «моднішої» концепції. Усе на користь зниження витрат. Він також матиме нову решітку радіатора та емблему Dacia Link, яка вже була прийнята на весь модельний ряд румунського автовиробника.

Приладова панель – частково виявлена ​​на попередніх шпигунських знімках – матиме більший та вище встановлений сенсорний екран для інформаційно-розважальної системи, принаймні в топових комплектаціях, оскільки більш дешевим варіантам доведеться задовольнитися рішенням для інтеграції смартфона. Впровадження цифрової панелі приладів стане першим для Dacia.

Характер співвідношення ціни та якості Duster змушує нас вірити, що румунський автовиробник збереже достатню кількість жорсткого пластику на панелі приладів, дверних картах і центральній консолі. Однак дизайнери Dacia змогли знайти розумні способи підвищити якість візуального сприйняття, за допомогою сучасних текстур і оббивки сидінь – особливо у флагманській комплектації Extreme, яка виявилася досить популярною.

Очікується, що новий Duster збільшиться в довжину порівняно з поточною моделлю, яка має 4341 мм у довжину, наближаючись до 4547 мм у Jogger. Це дозволить отримати ще більше місця для пасажирів та їхнього багажу. Зрештою, Duster завжди був однією з найпросторіших моделей у сегменті B-SUV, і Dacia хоче залишити його таким. Крім того, Duster отримає переваги від нової лінії аксесуарів Dacia, яка потенційно включає намети на даху та інші рішення для кемпінгу.

Електрифікація стукає у двері Duster

Duster — це єдина модель у лінійці Dacia, що ще не базується на новій архітектурі CMF-B від Renault Group, яка вже є в Sandero, Sandero Stepway, Logan і Jogger. Це зміниться з моделлю третього покоління, що принесе покращення якості їзди та витонченість, не втрачаючи міцного характеру, який рекламується, як важлива перевага позашляховика.

Що стосується силових агрегатів, цілком імовірно, що 1,0-літровий трициліндровий двигун з турбонаддувом і надалі буде служити базовою опцією в лінійці Duster. Однак через суворіші норми викидів Euro 7 передбачається, що дизельний варіант буде вилучено з асортименту. Натомість, як альтернативу можуть представити ефективні м’які гібридні бензинові силові агрегати, які забезпечуватимуть дотримання суворіших стандартів викидів і зменшення витрати палива.

Самозарядний гібрид Renault, який нещодавно був представлений у Jogger, найімовірніше, потрапить і до першого Duster Hybrid. Ця установка поєднує в собі атмосферний 1,6-літровий двигун з двома електродвигунами, акумуляторну батарею ємністю 1,2 кВт/год і багаторежимну коробку передач. Він видає 138 к.с. (103 кВт ) і пропонує запас ходу 900 км з повним баком палива, хоч і доступний тільки з переднім приводом.

Нарешті, з’явилися чутки та припущення про повністю електричну версію Duster на основі архітектури CMF-BEV. Однак Dacia не раз наголошувала на своїй прихильності до двигунів внутрішнього згоряння. Бренд зосереджується на забезпеченні найдоступніших рішень для своїх клієнтів, тому, хоча електричний Duster може з’явитися в майбутньому, поточний пріоритет Dacia залишається на пропонуванні економічно ефективних варіантів ДВЗ для задоволення потреб клієнтів.

Для бездоріжжя потрібен повний привід

Очікується, що новий Dacia Duster продовжить традицію пропонувати повний привід як опцію, незважаючи на те, що більшість варіантів будуть передньопривідними. Це означає, що він залишиться одним з небагатьох автомобілів у сегменті B-SUV, направлених на подолання бездоріжжя завдяки поєднанню повного приводу, великого кліренсу та гарних кутів наїзду та з’їзду. Для довідки, нинішній Duster має дорожній просвіт 214-217, кут наїзду 30° і кут з’їзду 33-34°.

Як і його попередники, третє покоління Dacia Duster буде вироблятися в Міовені, Румунія. Компанія вже почала тестування закамуфльованих прототипів, тож дебют, швидше за все, не за горами. Французькі ЗМІ повідомляють, що відкриття може відбутися вже восени 2023 року, а вихід на ринок очікується навесні або влітку 2024 року.

Читати коментарі

  • А нащо гадати - на ютубі ж повно відео нового дастера, він вже й продається повним ходом. Багато тестів і оглядів.

Останні публікації

Названі чотири причини, через які у водіїв зайві витрати на ремонт машини

Автовласники повинні самостійно забезпечувати безперебійну роботу власного транспортного засобу. Однак багато хто з них своїми…

8 години тому

Індія отримала від Росії останню партію ПЗРК «Ігла-С»: налагоджує їх внутрішнє виробництво

Індійська армія знаходиться на порозі посилення своїх можливостей протиповітряної оборони через надходження останньої партії системи…

9 години тому

Французька армія отримає танкери нового покоління з броньованою кабіною

Французьке агентство закупівель (DGA) офіційно уклало з Arquus контракт на розробку та виробництво нового покоління…

10 години тому

Британія офіційно представляє нову систему: автомобіль, яким дешево збивати безпілотники

Британський уряд оголосив про помітну розробку в оборонних технологіях: зброю радіочастотної спрямованої енергії (RFDEW), призначену…

11 години тому

Канадський панцерник врятував життя бійцям ЗСУ

Українські військові повідомили про приголомшливий інцидент, під час якого автомобіль канадського виробництва Senator у конфігурації…

11 години тому

Про цю новинку від Kia ніхто не знав, але вона вже готова: на перших зображеннях розкрито ще один пікап

Компанія Kia досить давно розпочала розробку першого у своїй історії пікапа, який отримав назву Tasman.…

13 години тому