Військова техніка

Німецька компанія Rheinmetall заявила про виробництво в Україні БТР Fuchs

Весною 2023 року німецька компанія оборонної галузі Rheinmetall заявила про розгортання в Румунії ремонтного центру для західної техніки, котра надійшла Україні.

В травні на сайті підприємства з’явилась інформація про стратегічне співробітництво компанії з Укроборонпром. Мета – ремонт техніки, яку передають Україні в рамках допомоги від Бундесверу.

В офісі Rheinmetall заявили, що компанія має на меті розгорнути в Україні виробництво БТР Fuchs.

Співпраця Rheinmetall і Укроборонпрому

Rheinmetall є величезним машинобудівним концерном, котрий виготовляє майже всі види озброєнь. Засновано компанію в 1889 році.

Концерн з початку війни займається ремонтом або виготовленням озброєння для української армії.

Компанія Rheinmetall буде обслуговувати в Румунії: британські танки Challenger 2, німецькі танки Leopard 2, БМП Marder і бронетранспортери Fuchs.

БТР Fuchs Rheinmetall планують виготовляти в Україні. В Румунії вже підготувались до ремонту даної машини, хоча офіційно ніхто не передав Києву цих бронетранспортерів.

БТР Fuchs бере свій початок з 1979 року. Модель має декілька модифікацій. Відомо, що техніка брала участь в боях в Афганістані.

Fuchs є надійною та витривалою броньованою машиною, яка постійно вдосконалюється. БТР відмінно підходить і для транспортування піхоти, і як мобільні командні пункти або засоби розвідки та медичні евакуаційні машини.

БТР може мати різний вид озброєння, все залежить від завдань. Це може бути від одного до трьох 7,62-мм кулеметів MG-3 та навіть ПТРК MILAN. Базово на другій версії встановлюється дистанційно-керований бойовий модуль RLS 609. Серед доступних опцій для обладнання можуть бути тепловізори, захист проти зброї масового ураження, засоби зв’язку.

Базова модель Fuchs 2 має захист від бронебійних набоїв калібру 7,62 мм, а додаткова броня може захистити екіпаж від бронебійних набоїв калібру 12,7 та 14,5 мм, уламків снарядів та 30 мм підкаліберних снарядів.

Оновлений Fuchs Evolution отримав удосконалені системи та має потужніші характеристики, наприклад, трансмісію, цифрову архітектуру керування та більше простору.

За словами Rheinmetall, БТР підняли надійність, а тому машина може експлуатуватись понад 20 років.

Оновлена модифікація представлена в офіційному відео.

Останні публікації

Jeep готує новий позашляховик з нетиповим дизайном і економічним двигуном

Компанія Jeep готує позашляховик Recon, який може стати однією з найкращих новинок 2024 року. Ця…

4 години тому

ЗСУ отримають нові ракети для ППО з військових запасів Бельгії

Бельгія зобов’язалася виділити 200 мільйонів євро (213 мільйонів доларів) на ініціативу протиповітряної оборони Німеччини та…

5 години тому

В Україні помітили канадський панцерник з нетиповим захистом від безпілотників

В Україні помітили бронемашину «Сенатор» канадського виробництва, оснащену унікальною системою захисту від безпілотників, відомою як…

5 години тому

Філіппінська армія отримала три автомобільні мости китайського виробництва, які схожі на російські ТММ-6

В MacDefense Philippines повідомили через обліковий запис в соц. мережі X, що філіппінська армія отримала…

6 години тому

Морпіхи США отримають нову систему протиповітряної оборони: вдосконалений ізраїльський «Залізний купол»

Корпус морської піхоти США планує збільшити витрати на закупівлі систем протиповітряної оборони на 2025 фінансовий…

7 години тому

Удари українських безпілотників по нафтопереробних заводах призвели до того, що в Росії закінчується паливо

Politico повідомляє, що атаки України на російську нафтову інфраструктуру, щоб перервати постачання палива російським військовим…

8 години тому