«Прокачали» спортивний хетчбек Toyota з трьохциліндровим двигуном: зробили 740-сильним

Підпишись на нас:

Стандартний Toyota GR Yaris має потужність 257 кінських сил. У Японії він трохи потужніший, оскільки 1,6-літровий двигун із турбонаддувом видає 268 к.с. Такий же агрегат G16E-GTS встановлений і в GR Corolla, де він видає 300 к.с. У спробі «вичавити» неймовірну кількість потужності з маленького трьохциліндрового двигуна Powertune Australia серйозно переробила його, щоб потужність відповідала одному з найновіших суперкарів – McLaren 750S.

Подробиці

Трьохциліндровий двигун тепер може забезпечити потужність у 741 кінську силу при 8117 об/хв. Він видає колосальні 462 к.с. на літр, зберігаючи оригінальні кривошип і поршні.

Toyota GR Yaris

В Powertune Australia вирішили інтегрувати в двигун турбокомпресор Garrett G30-770, посилену прокладку головки, вихлопну систему Akrapovic, новий проміжний охолоджувач і спеціалізований турбовипускний колектор. Щоб все працювало гармонійно, є новий блок управління двигуном Motec.

У той час як стандартний GR Yaris направляє свою потужність на систему повного приводу через шестиступінчасту механічну коробку передач, цей маленький звір має секвентальну коробку передач X-Shift.

Toyota деякий час тестувала восьмиступінчасту автоматичну коробку передач з гідротрансформатором у прототипі, але її ще не запустили.

Цей маленький диявол на прізвисько «Грузун» уже пройшов понад 30 динамометричних запусків без жодних проблем. Powertune Australia досліджувала трициліндровий двигун більше року, тому можна з упевненістю сказати, що вона знає майже все, що можна знати про G16E-GTS. Мати таку велику потужність у крихітному автомобілі з повним приводом, який важить лише 1280 кілограмів – це дуже весело.

Toyota GR Yaris

Модифікована Toyota GR Yaris належить Пітеру Фрідману, засновнику Røde Microphones.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: