В Volvo розкрили особливості салону свого найдешевшого електрокросовера

Підпишись на нас:

Новий електричний Volvo EX30 розроблений для підвищеної безпеки усіх учасників дорожнього руху та зручного переміщення у міському трафіку. Це і внесок у збереження екології, адже авто має найменший вуглецевий слід серед усіх Volvo. Водночас саме з цим Volvo власник отримує найвищий рівень комфорту: найсучасніші технології поєднані з автентичним скандинавським дизайном.

В інтер’єрі найкомпактнішого Volvo ретельно скомбіновані матеріали, що підкреслюють виразний графічний дизайн салону. Він демонструє і екологічність авто: для оздоблення використовують перероблені та відновлювані матеріали різних кольорів і текстур, зокрема денім, льон і вовну.

Відтепер потрібен лише один екран, щоб взаємодіяти з автомобілем: він забезпечує контекстний користувацький досвід, надаючи тільки ту інформацію, яка потрібна водію в даний момент. EX30 оснащений першим у своєму сегменті саундбаром (звуковою панеллю) на всю ширину передньої панелі. Найкращі ідеї втілені у маленькому кросовері, щоб забезпечити досвід аналогічний керуванню великим позашляховиком із багатьма опціями комфорту.

«Volvo EX30 вирізняється характерними рисами скандинавського дизайну, — переконана Ліза Рівз, керівник відділу дизайну інтер’єру. — Нові матеріали за допомогою креативних текстур та кольору персоналізують салон авто, а його функціональніть та користувацький досвід доводять: цей компактний автомобіль якнайкраще транслює цінності Volvo Cars».

Volvo EX30

Преміальний звук

Натхненний дизайном домашньої акустичної системи, Volvo EX30 отримав перший у світі, у своєму сегменті, саундбар (звукову панель) із декількох динаміків. Він наповнює салон звуком преміальної якості. Доповнений високоякісною звуковою системою Harman Kardon, саундбар забезпечить преміальне звучання треків і подкастів.

Завдяки поєднанню динаміків в один компонент зменшена кількість проводів і матеріалів – це приклад розумного дизайну Volvo EX30. Із розташованим під лобовим склом і плавно інтегрованим у дизайн кабіни компонентом, динаміки у дверях більше не потрібні. А це – ще більше місця для зберігання речей. Новинка від Volvo – це переміщені на центральну консоль перемикачі склопідйомників. Як власник, так і пасажир легко їх дістануть.

Дизайн інтер’єру Volvo EX30 базується на принципі централізації: відтепер бардачок розміщений під центральним екраном. Він використовує додатковий простір рівної підлоги, тому доступний для користування власника та пасажирів.

Універсальна центральна консоль із розсувною системою дозволить власнику обрати, як саме використовувати простір. Наприклад, скористатися верхньою частиною тримача для чашки, щоб зафіксувати напій або смартфон, чи навпаки – відсунути його назад, збільшивши місце. Маленькі речі, сонцезахисні окуляри чи навушники, зручно зберігати у спеціальній захисній зоні нижнього тунелю, а сумку – у великому відкритому просторі вище.

Пасажири на задніх сидіннях можуть зберігати свої телефони у спеціальних кишенях на спинках передніх сидінь. Інші речі зручно розміщувати в охайному висувному боксі під центральною консоллю. У дверях багажного відділення знаходиться довідник розмірів: купуючи щось габаритне, наприклад, меблі у плоскій упаковці, власник заздалегідь може звірити розміри.

Відчуття простору

12,3-дюймовий екран, згідно з принципом централізації, розташовується у центрі панелі приладів та відображає необхідну власнику інформацію. Застосування одного екрану посилює відчуття простору навколо водія і зменшує кількість використаних матеріалів задля турботи про навколишнє середовище.

Volvo EX30

«В EX30 ми продовжуємо реалізовувати стратегію контекстних і цілеспрямованих інтерфейсів, — сказав Томас Стовічек, керівник відділу досвіду користувачів (UX) у Volvo Cars. — На одному екрані зібрана основна інформація: швидкість, навігація, медіа та елементи керування відображаються внизу екрана, а рівень заряду – зверху. Контекстна панель надасть власнику доступ до необхідних функцій авто у будь-який час».

Центральний екран вирізняється «спокійним» виглядом: щоб мінімізувати відволікання, відображається лише найважливіша інформація, а другорядна – приховується. Ця функція особливо корисна під час нічних подорожей, адже зменшує навантаження на очі.

Volvo Cars пропонує власникам найсучаснішу інформаційно-розважальну систему. Із вбудованим Google, допомогою від Google Assistant, навігацією Карт Google і улюбленими програмами від Google Play, власникам завжди буде комфортно проводити час у своєму авто. EX30 – перший автомобіль Volvo з бездротовою функцією Apple CarPlay.

Cистема мультимедіа відтепер підключається до мережі 5G, де це можливо. Технологія Snapdragon® Cockpit Platforms від Qualcomm Automotive гарантує, що ця система преміум класу буде настільки швидкою, як власники і очікують.

Volvo Cars разом із ECARX розробляють програмне забезпечення HaleyTek. Вони мають амбітну мету – створити найкращу у світі інформаційно-розважальну систему.

Чотири окремі внутрішні кімнати інтер’єру

Власникам Volvo EX30 пропонує персоналізувати атмосферу всередині авто – доступно чотири окремі кімнати на вибір. Кожна кімната інтер’єру втілює особливу атмосферу та більш екологічний підхід використання матеріалів – наприклад, деніму та відходів після його переробки.

Для оздоблення салону нового Volvo EX30 використовуються перероблені матеріали: пластик від старих віконних рам, льон та відновлюване волокно з насіння льону, що поставляється інвестиційним фондом Volvo Cars Tech Fund Bcomp. Також доступна суміш вовни – вона містить близько 70 % переробленого поліестеру. Структурований трикотажний матеріал для обробки сидінь містить перероблений пластик.

Для оздоблення нового SUV від Volvo доступний інноваційний матеріал Nordico. За основу він має текстиль, виготовлений із перероблених матеріалів: пластикових пляшок та біоматеріалів, зібраних у лісах Швеції та Фінляндії.

Volvo EX30 презентують 7 червня 2023 року о 14:30 за київським часом. В Україні замовити автомобіль можна буде одразу у день прем’єри.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: