Що досвідчені водії підкладають під автомобільні килимки зимою

Підпишись на нас:

Якщо в салоні транспортного засобу немає автомобільних килимків, то на оббивку потрапляє дуже багато бруду та води. Просочування ворсу брудною рідиною не призводить ні до чого хорошого: якість матеріалу падає, а днище авто стикається з корозійними процесами. Для запобігання такому результату в машину і потрібно класти килимки.

Подробиці

Однак виріб далеко не завжди забезпечує стовідсотковий захист днища від води. Причому проблеми виникають не лише з текстильними, а й із гумовими килимками: перші швидко промокають, а на других нерідко з’являються тріщини.

Бити на сполох багато автомобілістів починають взимку – у той період, коли в салон транспортного засобу потрапляє сніг, який потім тане.

Втім, панікувати не варто. Існує простий лайфхак, що дозволяє підвищити захисні властивості килимка. Для цього під виріб потрібно покласти одну із двох нижченазваних речей. А краще – скористатися цими хитрощами одночасно.

Газета

Якщо під автомобільним килимком лежатиме газета, то оббивка перестане бути вразливою перед вологою. Справа в тому, що газетний папір відрізняється сорбційними властивостями. Вода не попадає на метал, завдяки чому днище захищене від корозії.

Однак недоліком використання газети є необхідність дуже часто її змінювати: щонайменше раз на два дні.

Пластикові грати

Якщо водієві ліньки постійно міняти вологу газету на суху, краще покласти під килимок інший матеріал.

Відмінний варіант – грати для раковини. Краще зупинити вибір на виробі, зробленому із пластику.

За рахунок кухонних грат між килимком і оббивкою з’являється «повітряний шар», і це сприяє поліпшенню вентиляції. Прискорюється випаровування вологи. Ризик початку корозійних процесів на металевій поверхні суттєво знижується.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: