В Україні ретро-авто пішло з молотка за $100 000

Підпишись на нас:

На аукціоні в Україні встановлено рекорд найвищої ставки за ретро-авто. Ретро ГАЗ-12 ЗІМ 1953 року випуску продали за $100 тис. на Grain Ukraine Conference.

В Україні ретро-авто пішло з молотка за $100 000

 

Відреставрований ГАЗ-12 ЗІМ раніше був у колекції мешканця Тернопільщини, пана Тараса Демкули. Автомобіль стояв поруч з автомобілями Гітлера та Брежнєва. Нагадаємо, українець почав продавати власну колекцію ретроавтомобілі, щоб кошти направити на підтримку захисників та відбудову України. Саме тому ціна на техніку така висока. ГАЗ-12 ЗІМ придбав бізнесмен Борис Шестопалов, що заплатив за нього 50 тисяч доларів, а компанія Q Terminals подвоїла суму.

В Україні ретро-авто пішло з молотка за $100 000

На ці гроші придбають протез руки для селянина Михайла, який обороняв Україну і під час бойових дій втратив кінцівку. Решту коштів передадуть клініці протезування Superhumans Center. До речі, в цей же центр Андрій Данилко також перерахував гроші, отримані за Rolls-Royce Фредді Мерк’юрі. ГАЗ-12 ЗІМ випускався з 1949 по 1959 рік. Розкішний седан довжиною 5,5 метрів був оснащений 3,5-літровим 6-циліндровим двигуном потужністю 90 кінських сил і розвивав максимальну швидкість 120 км/год.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: