Як діяти водієві, якщо він не вживав, але алкотестер показав позитивний результат

Підпишись на нас:

Перевірка водія на алкоголь зазвичай не займає багато часу та не викликає незручностей. Однак інколи може статися так, що поліцейський алкотестер покаже рівень алкоголю, навіть якщо водій не вживав алкогольних напоїв.

Що ж робити в такій ситуації?

Якщо водій дійсно не пив, але алкотестер показує наявність алкоголю в крові, це не означає, що водій став жертвою шахрайства. Такий стан часто викликається прийомом різних лікарських засобів. Крім того, деякі безалкогольні напої та продукти можуть дати позитивний результат на алкотестері. Перед виходом в дорогу після їжі рекомендується відпочити 20-30 хвилин. При регулярному вживанні будь-яких ліків слід заздалегідь дізнатися їх склад, щоб не накликати неприємностей.

При перевірці на алкоголь варто пам’ятати, що перед використанням офіцери повинні вийняти мундштук алкотестера з герметичної сумки.

За законом відмова від перевірки тягне за собою позбавлення водійських прав. У цьому випадку попросіть, щоб вас відвезли в поліклініку для медичного огляду. Лікарі не будуть фальсифікувати результати аналізів, тому що вони відповідально ставляться до своєї роботи.

Якщо під час алкотесту приводів для тривоги немає, але результат все одно позитивний, не погоджуйтеся на складений протокол. Напишіть «Я не згоден» і попросіть піти в лікарню на медичний огляд. Поліція не має права вам у цьому відмовити. Вони також повинні доставити вас до лікарні та повернути назад на адресу затримання. Після першого огляду водій має право протягом наступних 5 годин звернутися до будь-якої лікарні на свій вибір для повторного огляду. Якщо в цей момент інспектори починають неадекватно поводитися, негайно телефонуйте на гарячу лінію Міністерства внутрішніх справ.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: