Українські танки Т-64 будуть модернізувати і ремонтувати в Чехії

Підпишись на нас:

Унікальний проект співпраці між Чехією та Україною швидко досягає конкретних результатів. Військовий ремонтний завод у місті Новоїчині буде центром ремонту українських танків Т-64. Ця важлива інформація була оприлюднена в Twitter Міністерства оборони Чехії.

Подробиці

Хоча точна кількість техніки, яка буде відремонтована в Чехії в найближчі місяці, не розголошується з міркувань безпеки, однак відомо, що після ремонту танки відразу відправляються на поле бою.

Українські танки Т-64 будуть модернізувати і ремонтувати в Чехії

Ремонт та модернізація танків Т-64 української армії буде проведено відповідно до договору, укладеного між державним підприємством VOP CZ та українським державним концерном “Укроборонпром” у лютому цьому році. Контракт став ще одним підтвердженням партнерських відносин між цими двома країнами.

Міністр оборони Чехії Яна Чернохова підкреслила, що Чеська Республіка підтримує Україну в її боротьбі з російським агресором. Вона наголосила на тому, що крім надання військових матеріалів та навчання українських солдатів, Чехія також готова допомогти з ремонтом української військової техніки.

Марек Шпок, директор компанії VOP CZ, повідомляє, що для їхньої компанії це чудова можливість відновити техніку, яка потім буде знову використовуватися в бойових діях. Він також повідомив, що співробітники компанії відвідали українське підприємство “Укроборонпрому” для налагодження співпраці.

Українські танки Т-64 будуть модернізувати і ремонтувати в Чехії

Угода стосується відновлення та модернізації танків Т-64, які протягом тривалого часу перебували на зберіганні. Весь процес модернізації здійснюється під наглядом українських експертів, залучаючи їх активну участь. Очікується, що танки будуть оснащені новітніми необхідними оптичними системами, покращеними засобами зв’язку та іншими нововведеннями.

Генеральний директор “Укроборонпрому” Юрій Гусєв висловив вдячність чеським колегам за партнерство та підкреслив, що цей об’єкт відповідає угоді про створення спільного оборонного кластеру між “Укроборонпромом” та Агентством міжурядового оборонного співробітництва. Він також додав, що співпраця між країнами охоплює багато сфер, включаючи виробництво військової техніки, розробку боєприпасів, ремонт зенітного озброєння та спільні науково-дослідні центри.

Українські танки Т-64 будуть модернізувати і ремонтувати в Чехії

Створення оборонного кластеру відкриває шлях до спільних підприємств між Чехією та Україною, що сприятиме збільшенню виробництва військової техніки для потреб Збройних Сил України. Цей проект не тільки сприяє укріпленню оборонної сфери, але й розширює можливості для обміну знаннями

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: