Україна першою може отримати новітні БТР Fuchs Evolution

Підпишись на нас:

У Німеччині був представлений новітній бронетранспортер Fuchs. Він з новим пакетом Evolution. Стало відомо, що Україна може першою отримати цю машину. Так повідомляють німецькі ЗМІ, але без уточнення термінів. Головне, що першість придбання цієї броньованої техніки належить саме нашій країні.

Що відомо про деталі співпраці

Ще в минулому 2022 році в рамках військової допомоги Німеччина запропонувала передати Україні 200 БТР Fuchs. Проте передача бронетранспортерів за словами міністерки оборони Крістін Ламбрехт не відбулася, щоб ФРН не втратила здатність обороняти себе.

Fuchs Evolution

На даний момент ЗСУ не використовують ці бронетранспортери. Якщо в Україні вони все ж таки будуть, то ремонтувати їх можна буде в Румунії. Відомо, що концерн Rheinmetall  розгортає там ремонтний центр для бронетехніки.

До речі, в травні 2023 року «Укроборонпром» та Rheinmetall уклали угоду про стратегічне партнерство, яке також передбачає технічне обслуговування. В майбутньому навіть планується вироблення продукції німецького концерну в Україні.

Особливості Fuchs

Бронетранспортер має шестиколісну базу. Габарити машини Fuchs Evolution мають такі показники 6760 х 2980 х 2300 мм. Окрім того, серед технічних показників можна виділити:

  • дизельний двигун 450 к.с.;
  • АКПП;
  • швидкість 100 км/год.

Fuchs-2

Бронетранспортер розрахований на екіпаж з двох людей та може перевозити до 10 десантників. Одна з головних особливостей, що машиною можна керувати навіть дистанційно. Для цього застосовуються окуляри та камера з оглядом 360 градусів.

Єдиний мінус в усій цій історії, що невідомо, коли саме буде Fuchs Evolution. За версією тих же німецьких ЗМІ, виробництво може розпочатися через кілька років. Це час потрібен на доопрацювання бронетранспортера.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: