Фінляндія готова провести танкові навчання наших військових в своїй країні

Підпишись на нас:

Президент Фінляндії у вівторок припустив, що скандинавська країна може запропонувати свої навчальні можливості майбутнім танковим підрозділам, оскільки європейські країни розглядають можливість постачати Україні потужні танки Leopard.

Подробиці

«Ми єдина країна в Європі, де ще є призовники. Це означає, що наша система навчання дуже розвинена», – сказав Саулі Нііністо на прес-конференції зі своїм українським колегою Володимиром Зеленським під час раптового візиту до Києва.

«Ми щороку приймаємо новачків, навчаємо їх, і у нас є дуже досвідчені тренінги та приміщення для стажерів», – додав він.

На Німеччину зростає тиск з боку європейських союзників, щоб дозволити експорт її танків Leopard, які використовуються кількома збройними силами по всьому світу, включаючи Фінляндію. Нііністо підкреслив, що поточна дискусія стосується не лише окремих танків, а й їх «збільшення в майбутньому».

«Я можу просто пообіцяти, що ми конструктивні в цьому рішенні», — сказав він.

Президент сказав, що існують «різні можливості» щодо того, як Фінляндія може відіграти роль у цій підтримці.

Нііністо сказав, що питання про те, чи постачатиме Фінляндія частину своїх власних танків Leopard в Україну, залишається «відкритим», оскільки скандинавська країна має розглянути це питання «уважно» через довгий кордон з Росією.

Міністр закордонних справ Фінляндії Пекка Хаавісто заявив минулого тижня, що сподівається, що «це рішення (доставити Leopards) буде прийнято, і Фінляндія безперечно готова зіграти свою роль у цій підтримці».

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: