ДВЗ

Lexus випустить новий потужний суперкар: розкрито подробиці та ціна

Lexus готує наступника суперкара LFA, який має скласти конкуренцію провідним світовим компаніям, що випускають суперкари. Напередодні в японській пресі з’явилися інсайдерські відомості про те, на що чекати від майбутньої моделі «Лексус».

Подробиці

Наразі перспективний проект носить позначення LFA II, проте його назва все ще не визначена. Якщо вірити чуткам, виробництво автомобіля запустять уже 2025 року.

За даними японського порталу BestCarWeb, новий суперкар Lexus виявиться тісно пов’язаний з концептом Toyota GR GT3, який був представлений на початку 2022 року на автосалоні в Токіо.

Довжина автомобіля повинна становити 4600 мм, ширина – 1950 мм, висота – 1200 мм, а розмір колісної бази дорівнюватиме 2700 мм.

Передбачається, що рухати новинку буде гібридна силова установка на базі 4-літрового V8 з подвійним турбонаддувом, проте в лінійці Toyota таких моторів поки немає. Привід машини буде заднім, а двигун розташується попереду.

Що стосується інформації про продуктивність заявленої для наступника LFA силової установки, то, за деякими відомостями, її віддача досягне позначки 900 кінських сил. Більшу частину генеруватиме ДВС (порядку 720 к.с.), а решта «коней» припаде на електричний мотор.

Шасі нового суперкара Lexus збираються виготовляти з алюмінію, а кузов формувати з вуглеволокна, щоб зробити машину максимально легкою.

У японських ЗМІ вже навіть назвали ціну такого автомобіля. За їхньою інформацією він коштуватиме майже вдвічі дешевше, ніж оригінальний LFA, тобто близько 20 мільйонів ієн або 5 020 000 грн.

Останні публікації

Названі чотири причини, через які у водіїв зайві витрати на ремонт машини

Автовласники повинні самостійно забезпечувати безперебійну роботу власного транспортного засобу. Однак багато хто з них своїми…

7 години тому

Індія отримала від Росії останню партію ПЗРК «Ігла-С»: налагоджує їх внутрішнє виробництво

Індійська армія знаходиться на порозі посилення своїх можливостей протиповітряної оборони через надходження останньої партії системи…

8 години тому

Французька армія отримає танкери нового покоління з броньованою кабіною

Французьке агентство закупівель (DGA) офіційно уклало з Arquus контракт на розробку та виробництво нового покоління…

9 години тому

Британія офіційно представляє нову систему: автомобіль, яким дешево збивати безпілотники

Британський уряд оголосив про помітну розробку в оборонних технологіях: зброю радіочастотної спрямованої енергії (RFDEW), призначену…

10 години тому

Канадський панцерник врятував життя бійцям ЗСУ

Українські військові повідомили про приголомшливий інцидент, під час якого автомобіль канадського виробництва Senator у конфігурації…

10 години тому

Про цю новинку від Kia ніхто не знав, але вона вже готова: на перших зображеннях розкрито ще один пікап

Компанія Kia досить давно розпочала розробку першого у своїй історії пікапа, який отримав назву Tasman.…

12 години тому