В Україні впала частка російського газу: як це відобразиться на ціні на автогаз

Підпишись на нас:

В Україні почали незначно дорожчати автогаз на АЗС. У червні очікується поступове зростання цін, ймовірно, через скорочення поставок пропану і бутану з росії. Скраплений газ подорожчав на 20-50 коп. Даними поділився аналітик профільного видання “Нафторинок” Олександр Сіренко.

Експерт зазначив, що обмеження на російські нафтопродукти в Україні повільно починають діяти, знижуючи дешевий автомобільний газ і відображаючись оптових цінах. При цьому різні оператори по-різному реагують на цю подію.

Потроху бензин дорожчає. Водночас я не можу сказати точно, що ми остаточно перерізали пуповину з російським газом. Раніше цей газ було не так легко імпортувати. Деякі ділянки цього потоку зазнали виснаження. Це призвело до зростання цін“, – аргументував Сіренко. Після цього у квітні з’явилися повідомлення про те, що в Україну почали імпортувати ще більші обсяги російського пропану, бутану та нафтопродуктів. Суміш в основному поставляється з Латвії та Польщі, менше імпортується з Литви.

Ціни звузили шляхи поставок неросійського палива, тому їхня частка зросла, російське паливо дешевше, різниця в 150-200 доларів за тонну в залежності від типу нафтопродукту, але до 10 грн за літр. На жаль, в нашу країну продовжують завозити суміші з російським паливом“, – зазначив експерт.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: