Українські всюдиходи «‎Богун» на службі в ДСНС виконують рятувальні роботи на Херсонщині

Підпишись на нас:

Підрив Каховської ГЕС поставив під загрозу життя десятків тисяч людей. Лихо, яке потребує моментального реагування. В цьому плані рятувальникам ДСНС потрібні техніка, яка допоможе ефективно виконувати роботу та рятувати постраждалих від повені. І така є. Ще й українського виробництва.

Всюдиходи «‎Богун» використовуються рятувальниками для евакуації людей в Херсонській області, про що було повідомлено у Facebook на офіційній сторінці ДСНС. Загалом, в роботі вони знаходяться ще з 2020 року.

Особливості всюдихода

Призначення «‎Богун» полягає в застосуванні в умовах паводку. Він компактних розмірів, проте місткий. В ньому можуть поміститись шестеро людей. Для ефективності техніки всюдиходи були обладнані:

  • бензопилами;
  • шанцевим інструментом;
  • лебідкою;
  • медичним обладнанням;
  • засобами зв’язку;
  • навігаційною системою.

Всюдихід «‎Богун» є модифікацією іншого українського всюдихода марки Sherp. Може використовуватися не лише в умовах повені. Сніг та болото йому також не страшні. Довжина кузова складає 3,4 м, діаметр шин — 1,6 м. Також на ньому можна перевозити постраждалих на ношах та буксирувати причіп 24 т.

Із технічних характеристик варто відзначити дизельний двигун Kubota об’ємом 1,5 л на 44 к.с., який працює в парі з 5-ступінчастою МКПП. Всюдихід може розганятися до 40 км/год на суші. У воді швидкість пересування складає 6 км/год. На одній заправці працює до 15 годин.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: