Американський M1 Abrams порівняли з російським Т-72

Підпишись на нас:

Українські війська будуть озброєні «найкращим танком у світі», після того як президент Байден вчора оголосив, що Вашингтон надасть Києву 31 танк M1 Abrams.

Танки радянської епохи Т-72 були нашою основою з початку російського вторгнення 24 лютого. Росіяни зазвичай використовують пізніші ітерації Т-72, ​​розроблені в роки після здобуття Україною незалежності в 1991 році.

Танки радянської епохи Т-72

Американські офіційні особи не уточнювали, яку ітерацію M1 вони надішлють Україні, хоча танки будуть закуплені в оборонній промисловості, а не взяті з поточних запасів, тобто вони, ймовірно, включатимуть деякі з останніх модернізацій.

Тисячі танків з обох сторін були знищені в 11-місячній війні, хоча незрозуміло, скільки їх залишилося в грі. Україна стверджує, що знищила 3161 російський танк, а Росія стверджує, що знищила 7617 українських «танків та інших бойових броньованих машин», повідомили відповідні міністерства оборони країн у середу.

Очікується, що нові Abrams посилять перевагу України проти Росії. Висока маневреність M1 відіграватиме важливу роль у проходженні великих відкритих полігонів на Донбасі на сході України, де з перших місяців війни точилося більшість бойових дій. Американські танки також мають більшу смертоносність і живучість і оснащені кращими гарматами та бронею, ніж Т-72.

В Міністерстві оборони США відзначили, що американські танки перевершували Т-72 у попередніх конфліктах, особливо під час війни в Перській затоці та вторгнення США в 2003 році.

Порівняння танків

Маневреність

Російський танк Т-72 по маневреності має запас ходу 466 км, Т-72 може пройти трохи більше, ніж 425 км, хоча він на 10 тонн легший за американський танк, який оснащений важчою бронею для кращої живучості.

Хоча максимальна швидкість Т-72 у 75 км/год трохи вища, ніж у М1 65 км/год, російська система набагато менш маневрена, ніж її американська альтернатива. Наприклад, він не здатний швидко рухатися заднім ходом і це ключова здатність, яку можуть забезпечити M1 та інші західні системи, наприклад Leopard 2.

Дизельний двигун Т-72 дійсно має невелику перевагу над газотурбінним двигуном М1 – для цього потрібне реактивне паливо, яке важче знайти. Однак США також надсилають разом із танками 8 евакуаційних машин AM-88, які можуть допомогти буксирувати M1, у яких закінчився бензин.

Летальність

M1 може похвалитися 120-мм гладкоствольною гарматою XM256, високошвидкісною та високоточною зброєю, яка може знищувати ворожі танки та інші важкі цілі. Гармата може ефективно вражати цілі на відстані до 4.6 км.

Він також включає 7,62-мм M240, спарений кулемет середнього розміру з газовим живленням. M240 може стріляти до 950 пострілів на хвилину і має дальність стрільби понад 3.2 км.

Крім того, американський танк оснащений кулеметом M2, який може стріляти 850 пострілів на хвилину та вражати цілі на відстані до 6.75 км.

Для порівняння, Т-72 оснащений 125-мм гладкоствольною гарматою 2А46, яка має таку ж дальність стрільби 4,6 км, що й 120-мм гармата М1, а також 7,62-мм кулеметом, схожим на американську версію.

Однак його 12,8-міліметровий допоміжний кулемет NSV викидає приблизно 700-800 пострілів на хвилину на відстані менше ніж 1.62 км, що робить його значно слабкішим за кулемет M2.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: