Як захистити кузов від корозії та іржі: топ-10 порад

Підпишись на нас:

Один з найбільших ворогів для автомобіля — іржа. Нехай вона і є природним явищем, проте це не зменшує негативного ставлення до її появи та наявності на машині. Корозія та іржа будуть відтерміновані, якщо дотримуватись певних правил догляду. Пропонуємо ознайомитися з топовим переліком рекомендацій, які допоможуть тримати кузов авто в належному стані.

Миття

Регулярно відвідуйте мийку. Вчасно видалений бруд та відкладення солі не стануть провокативними фактором для виникнення корозії.

Захисні покриття

Вони є різного призначення. Якщо ми говоримо про кузовну частину з лакофарбовим покриттям, тоді майте в арсеналі по догляду захисне покриття та віск. Окрему увагу приділіть днищу автомобіля, на яке постійно здійснюється негативний вплив брудом, вологою, хімічними речовинами.

Заводський антикор з часом потребує оновлення. Правильна обробка допоможе зробити відповідний захист. Вам потрібен бітум/смола. Також можна обробити колісні арки.

Виявлення пошкоджень

Регулярно оглядайте ТЗ на наявність пошкоджень. Подряпини та дефекти лакофарбового покриття в зоні уваги. Їх треба своєчасно обробляти, щоб вони не стали слабким місцем кузова для проникнення вологи та появи іржі.

Умови експлуатації

Чим більше ви ігноруєте негативні фактори впливу на кузов автомобіля, тим більші проблеми у вас будуть виникати. Надмірна вологість та посипані сіллю дороги є таким прикладом. Та й морське узбережжя може стати небажаним місцем для паркування.

Антикорозійна обробка

Особливо ця рекомендація важлива для власників машин, які живуть в регіонах з агресивними кліматичними умовами. Антикорозійна обробка автомобіля в усіх потенційно вразливих місцях — оптимальне рішення.

Місце стоянки

Ідеально, коли авто може зберігатися в сухому гаражі або має місце з накриттям. Це зменшує тривалість контакту з вологою та знижує ризик іржі та корозії. Все логічно та закономірно.

Працездатність водовідведення

В автомобілі треба проводити чек-ап щодо працездатності роботи водостічних жолобів та дренажних отворів. Це знизить ризик застоювання води не тільки в погану погоду, але й після звичайного миття.

Регулярне ТО

Зношені деталі призводять до розбалансування технічних вузлів. Звідси все починає котитися, як сніжний ком. Деталі можуть призводити до пошкоджень елементів кузова, а звідти вже й стають більшими ризики виникнення корозії.

Антикорозійні добавки

По можливості додайте їх до рідин в авто, наприклад, до системи охолодження. Це може додатково створити захисне покриття для металевих деталей.

Зупиніть корозію

Якщо процес вже почався, потрібно з нею боротися. Є спеціальні засоби з синтетичними смолами та каучуком, які допомагають призупиняти розвиток корозійного процесу. Ідеальний також варіант зняти лакофарбове покриття в місці виникнення іржі, вичистити його, заґрунтувати та нанести фарбу наново.

Тільки регулярний догляд та своєчасна обробка допоможуть тримати авто в належному стані. Не ігноруйте корозію та іржу, якщо вона вже з’явилася.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: