3 небезпечні дії автомобілістів на зледенілій дорозі

Підпишись на нас:

Для водіїв настав непростий період, коли температурні перепади призводять до появи крижаної кірки на автошляхах. Ожеледиця суттєво ускладнює керування транспортним засобом. Дорожня ситуація нерідко стає дуже небезпечною. На жаль, у таких умовах багато автомобілістів допускають грубі помилки, які роблять ситуацію ще складнішою. Які ж три дії збільшують ризик дорожньо-транспортної пригоди на зледенілій дорозі.

Різкі повороти

Поспіх на автомобільній дорозі – небезпечне явище. А в перехідну пору року та в зимовий період – тим більше. Від частих обгонів та входження в повороти на високій швидкості потрібно відмовитись.

Повертати треба плавно. Зниження швидкості має бути своєчасним. В іншому випадку ризик занесення стане дуже високим.

Спроба загальмувати під час заносу

Багато водіїв, що потрапили в занос, починають панікувати і сильно натискати на педаль гальма.

Робити це не потрібно, адже транспортний засіб навряд чи вдасться зупинити в такий спосіб. Швидше навпаки: ситуація може стати ще небезпечнішою.

Неправильний поворот керма під час заносу

Паніка змушує деяких автомобілістів повертати кермо то вліво, то вправо. Це дуже небезпечно.

Втім, деякі спокійні водії теж припускаються грубої помилки: вони намагаються повернути кермо у бік, який є протилежним заносу.

Але якою б ця дія не здавалася логічною, поворот керма треба здійснювати саме у бік заносу. У такій ситуації шанси на вирівнювання автомобіля підвищуються.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: