Ажіотаж неминучий: пальне на АЗС почне дорожчати раніше обіцяної дати

Підпишись на нас:

З 1 липня почнуть повертати довоєнні податки, але АЗС планують підготуватися до цього завчасно. Оскільки найближчим часом подорожчає паливо, оператори планують закуповувати нові партії та торгувати без перебоїв. Про це повідомив засновник “Prime” Дмитро Льовушкін на своїй сторінці у Facebook.

Деталі

За його словами, з середини червня мережі АЗС почнуть підвищувати ціни на паливо, оскільки з 1 липня почнуть встановлювати довоєнний ПДВ у розмірі 20% на пальне та акциз.

Ми очікуємо, що ціна підніметься до 7-10 гривень залежно від поточного ринку… Зростання верхньої ціни не буде пропорційним подорожчанню самого палива, частина якого буде компенсована зниженням“, – написав експерт.

Він також підкреслив, що це означає підвищення цін на все, включно з транспортуванням. Найближчими днями паливо подорожчає, тож дешевого палива не накопичиш. Крім того, бажання багатьох українців, компаній і аграріїв купувати дешевше паливо ще більше «гріє» ринок.

Кожна компанія, без сумніву, має відділ логістики. Цикл бензовозів становить близько тижня і до двох. На це впливають черги на кордоні, довжина маршрутів та інші фактори. Тому ціни розпочнуть пригати за два тижні до “святкового” 1 липня. Не раптово, а поступово і з прискоренням“, – додав він.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: