Прозоро та без корупції: невдовзі в Україні запрацює розмитнення авто через “Дію”

Підпишись на нас:

Мінцифри продовжує мобілізувати всі свої сили, щоб вже в цьому році українські водії змогли розмитнювати автомобілі через додаток “Дія”. Інформацію про це питання озвучили в прямому ефірі програми “Сніданок з 1+1”. Детальніше про проєкт говорив керівник із розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації Мстислав Банік.

Деталі

У 2023 році здійснилось те, чого всі так довго чекали. Ми багато працюємо в цьому напрямі, але точно сказати, коли запрацює система – складно. Тим паче над проєктом працюємо не тільки ми, а й митниця”, – йшлось у звернені експерта.

За словами Мстислава Баніка, розмитнення авто онлайн допоможе назавжди побороти корупцію, з якою українці часто стикаються на митниці.

“Всі знають, що митниця – це осередок корупції. Саме тут протягом року незаконний обіг коштів складає від 50 до 150 мільйонів доларів на рік. З нашою новою послугою ми “уріжемо” цей канал фінансування”, – наголошує Банік.

Як тільки система буде готова і Верховна Рада ухвалить потрібні для цього рішення – проєкт буде запущено.

Раніше Міністр цифрової політики Михайло Федоров зазначав, що послуга з розмитнення авто буде дуже простою. Алгоритм дій буде наступний:

  • внести дані про рік виробництва авто;
  • марку;
  • модель;
  • об’єм двигуна;
  • додати “певні додаткові критерії”, які є незмінними.

Після цього “Дія” розрахує вартість розмитнення і цю суму можна буде одразу сплатити онлайн. Після розмитнення інформація автоматично потраплятиме до всіх відповідних держорганів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: