Німеччина буде постачати ЗСУ партії машин розмінування Wisent 1 MC з британським обладнанням

Підпишись на нас:

Українська армія отримає на озброєння спеціальну техніку для прориву мінних полів, постачання забезпечать британська та німецька компанії. Йдеться про німецьку броньовану машину підтримки Wisent 1 MC, оснащену британськими пристроями для розмінування.

Подробиці

Уряд Німеччини замовив для ЗСУ постачання машин розмінування Wisent 1 MC. Замовлення сплатить Берлін, техніка має надійти в Україну до кінця року. Кількість замовлених машин не розкривається, проте на сайті німецького уряду є список допомоги Україні, в якому йдеться про якісь “танки для розмінування” в кількості 42 одиниць. Німецька та британські компанії Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft (FFG) та Pearson Engineering оголосили про отримання контракту на складання техніки для України.

Інженерна машина Wisent 1 MC є платформою Wisent 1 від Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft з повнорозмірною системою розмінування від компанії Pearson Engineering, що є одним із світових лідерів з виробництва пристроїв для розмінування.

Wisent 1 MC призначений для створення безпечних маршрутів для танкових колон, він оснащений повнорозмірною системою розмінування і системою розмітки смуги руху, що дозволяє військам, що слідували за ним, безпечно проходити по розчищених смугах.

До складу машини входять: шахтний плуг на всю ширину захвату, система розмітки смуги руху, дублікатор магнітних підписів, допоміжна лебідка, кран вантажопідйомністю 30 тонн та адаптер високого підйому, встановлений спереду. Балістичний захист НАТО 4569 Рівень 5 (25 мм снаряд) та рівень 3 захист від мін (підрив протитанкової міни фугасної дії з масою заряду 8 кг ВВ).

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: