Мініатюрний Ford Ka поєднали з Audi S3 і зробили найшвидшим в світі

Підпишись на нас:

Перше покоління Ford Ka був симпатичним маленьким міським автомобілем, але механік і автолюбитель об’єднав свої навички та уяву, щоб створити Ford Ka Quattro. Під широким обвісом ховається ретельно налаштована трансмісія Audi S3, що робить його одним із, якщо не найшвидшим у світі.

Подробиці

Людина, що стоїть за цією божевільною конструкцією, — Вейд Еванс, власник магазину Mohawk Customs у Коубриджі, Велика Британія.

Проект розпочався зі скромного Ford Ka, який було знято з шасі та приварено до основи Audi S3 першого покоління (1999-2003). Колісної бази Ford 2519 мм, а в Audi вона лише на 67 мм довша, що робить перетворення можливим.

Ford Ka

Для покриття довшої колісної бази та ширшої колії Ka отримав широкі передні та задні крила в поєднанні з нестандартними бамперами та розширеними бічними порогами, що робить його схожим на ралійний автомобіль. Для цього результату Еванс пожертвував трьома або чотирма різними бамперами, взятими від SportKa та StreetKa, додавши додаткові деталі, як-от яскраво виражений спліттер.

Ford Ka

Світлодіодні фари мають кутасту форму, як у SportKa (2003-2008). Ззаду бачимо чотири вихлопні труби, вентильовані крила, додаткові отвори на бампері та масивне заднє крило з вуглецевого волокна, яке встановлено на дверях багажника. Інтер’єр досить спартанський, з каркасом безпеки, що компенсує жорсткість, через зміну кузова.

Під вентильованим капотом розташований 1,8-літровий чотирициліндровий двигун з турбонаддувом від Audi S3. Проте, хоча стандартний S3 виробляв до 222 к.с. (165 кВт / 225 к.с.), цей був сильно модифікований, виробляючи 427 к.с. (319 кВт / 433 к.с.) з потенціалом досягнення 500-600 к.с.. Модифікації включають турбокомпресор Holster Hx35, підшипники ACL, спеціальний впускний отвір, що стирчить з капота, і спеціальний випускний колектор.

Ford Ka

Потужність передається на всі чотири колеса через шестиступінчасту механічну коробку передач за допомогою Audi quattro, яка у випадку S3 першого покоління є передньою системою Haldex AWD. Передня підвіска та великі гальма Brembo взяті від Seat Leon Cupra R першого покоління (2002-2006), який був тісно пов’язаний з Audi S3. Набір койловерів і 18-дюймові легкосплавні диски післяпродажного обслуговування завершують зміни.

Еванс сказав нам, що він будував машину з дуже обмеженим набором інструментів, тому частина роботи була не найкращою. У галереї нижче ви можете ознайомитися з детальним оглядом розробки, яка перетворила скромний міський автомобіль на потужний хот-хетч:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: