Очікується, що Китай випередить Японію і стане найбільшим у світі експортером автомобілів

Підпишись на нас:

Китай незабаром може стати найбільшим у світі експортером транспортних засобів, частково завдяки зростанню попиту на низку нових електромобілів.

Подробиці

У 2022 році з Китаю на закордонні ринки було експортовано не менше 3,11 мільйона автомобілів. З них 2,53 мільйона автомобілів були легковими, а 580 000 комерційні, що на 54,4% більше, ніж у 2021 році, за даними Китайської асоціації виробників автомобілів (CAAM). Для порівняння, виробники автомобілів у Японії відправили за кордон 3,2 мільйона автомобілів за перші 11 місяців 2022 року. Результати за весь рік ще не доступні.

Очікується, що експорт автомобілів у Японії скоротиться порівняно з минулим роком. Країна експортувала 3,82 мільйона автомобілів у 2021 році.

Китай випередить Японію і стане найбільшим у світі експортером автомобілів

Дослідження Citic Securities показує, що Китай може експортувати до 5,5 мільйонів автомобілів у 2030 році. З них близько 2,5 мільйона можуть бути електромобілями.

Також очікується збільшення кількості вживаних автомобілів, які експортуються з Китаю.

Автомобільна промисловість забезпечує кожне шосте робоче місце в Китаї, а експорт зріс, незважаючи на уповільнення внутрішніх продажів у другій половині 2022 року.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: