Тепер відеозаписи поліцейських є достатнім доказом, щоб п’яні водії не уникали покарання в суді

Підпишись на нас:

ДТП на дорогах через водіїв у стані сп’яніння відбуваються регулярно. Відповідно до статистики, за 2022 рік сталося 5000 таких інцидентів. Депутати внесли поправки в закон щодо використання відеозаписів з нагрудних камер поліцейських. Нові правила дозволяють правоохоронцям покладатися на записані відео та карати порушників.

Подробиці

Відповідно до ч. 2 ст. 266 КУпАП, під час проведення огляду особи-водія на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, можна використовувати нагрудні камери для відеозапису. В разі неможливості використовувати технічні засоби, повинно бути двоє свідків. Матеріали долучають до протоколу про адмінпорушення.

Справа в тому, що раніше для огляду на вище перелічені стани водіїв, полійцейські мусили шукати свідків. Це було досить проблемним завданням, якщо інцидент траплявся в нічний час або в безлюдній місцевості.

Внесені зміни до закону перекривають можливість водіям уникнути покарання, якщо справа була направлена в суд. Причини для ведення дискусії щодо оскарження огляду будуть відсутні. Відтепер записи з нагрудної камери поліцейських будуть вважатися в суді достатнім доказом.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: