ЗСУ підбивають ворожі танки «дешевими» дронами з прив’язаними РПГ-7

Підпишись на нас:

Бійці ЗСУ озброюють серійні квадрокоптери боєголовками від реактивних гранатометів (РПГ) для ураження російських наземних цілей. Різні відео-докази атак такими саморобними засобами почали з’являтися в соц. мережах.

Подробиці

Нещодавно Україна доклала значних зусиль для виробництва та закупівлі безпілотників, створюючи заводи та підрозділи з їх виробництва. Однак визначною подією стало створення спеціалізованих «штурмових підрозділів безпілотників».

Цікаво, що керують такими дронами за допомогою пристроїв перегляду від першої особи (FPV). На роликах і записах з камер безпілотників видно, як квадрокоптери атакують рухомі бойові машини піхоти БМП з різних ракурсів, причому російські військові починають тікати з машини перед тим, як дрон врізається в одну з них.

Місця нанесення удару невідомі, але у Telegram-групах стверджують, що це відбувається поблизу Соледара або Бахмута.

На фото вище видно шість таких квадрокоптерів із закріпленими під ними снарядами PG-7VL від РПГ-7. Це 2,6-кілограмовий одноступінчастий фугасний протитанковий снаряд.

Крім БМП такі квадрокоптери можуть вражати і більш серйозні цілі. Наприклад танки Т-64 або Т-72. Пілоти дронів маневрують над цілями, щоб вирівнятися і уразити найбільш вразливі локації: над і перед вежею. В відео-колажі видно, як екіпаж одного з танків, здійнявши клуби диму, тікає, а інший танк прямо за ним спочатку залишається неушкоджений. Потім квадрокоптер в’їжджає у вже вражений танк і сильно вибухає боєкомплект.

«Цим методом уражено вже більше десятка одиниць нашої техніки і десятка солдатів», – сказав адміністратор однієї з приватних груп, пов’язаних із сухопутними військами РФ.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: