Зона відповідальності водія: паски безпеки та ризик отримати штраф 8500 грн

Підпишись на нас:

Не всі водії мають звичку перевіряти чи пристебнуті пасажири. Особливо ті, які сидять на задньому сидінні. За це можна заплатити суттєвий штраф.

Відповідно до ПДР, саме водій несе відповідальність за використання ременів безпеки під час руху. Якщо автомобіль обладнано такими, кожен пасажир має бути пристебнутий.

Розмір штрафів

ПДР наголошує, що водій не повинен починати рух, якщо в автомобілі є непристебнутий пасажир. Виключення в правилах є, проте вони стосуються не всіх. Таке право мають водії та пасажири з інвалідністю, водії спецавтотранспорту та оперативних служб. Зверніть увагу, раніше таксисти та інструктора з водіння теж мали право не пристібатися паском безпеки. Для них правило було змінено, тож вони тепер також мають ним користуватися.

Діти зростом до 145 см повинні користуватися спеціальним автокріслом. При порушенні правил є великий шанс при зупинці авто отримати протокол від патрульної служби. Щодо пасків безпеки діють наступні штрафи:

  • 1 порушення — 510 грн;
  • порушеня + ДТП — від 2400 до 8500 грн.

Штраф оплачує відповідальна особа — водій. Якщо автомобіль має 4 паски безпеки, тоді всі пасажири ними мають пристебнуті. Скільки не застосувало, за стількох буде виписано штраф. Якщо при зупинці авто ніхто не був пристебнутий, автоматично можна розраховувати на суму в 2400 грн.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: