Франція надішле Україні ще 12 гаубиць Caesar

Підпишись на нас:

Сьогодні Франція заявила, що надішле в Україну 12 додаткових гаубиць «Цезар» і обговорила потенційне навчання українських пілотів керувати французькими винищувачами в рамках військової допомоги Києву у війні з Росією.

Подробиці

Виступаючи після зустрічі зі своїм українським колегою Олексієм Резніковим у Парижі, міністр оборони Себастьєн Лекорню заявив, що Франція також відправить 150 військовослужбовців до Польщі, щоб там навчати до 600 українських солдат на місяць.

Париж уже передав Києву 18 гаубиць “Цезар”. Виробник Nexter збільшив виробничі потужності і додаткові 12 гаубиць Caesar будуть фінансуватися з фонду в 200 мільйонів євро, затвердженого парламентом Франції.

Позиція Франції щодо постачання зброї Україні полягає в тому, що будь-які поставки можливі, але власну обороноздатність країна повинна тримати на високому рівні.

Навчання українських пілотів управлінню винищувачами було “частиною наших дискусій, але рішення з цього питання ще не прийнято”, – сказав Лекорню.

Резніков заявив у вівторок, що рішення Франції цього місяця надати Києву легкі бойові броньовані машини AMX-10 RC мало ефект “сніжної кулі”, завдяки чому інші союзники пізніше пообіцяли надіслати танки.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: