Нейтральна Швейцарія може відправити Leopard 2 до країн, які постачають танки Києву

Підпишись на нас:

Швейцарські законодавці обмірковують ідею продажу своїх законсервованих основних бойових танків Leopard 2 таким країнам, як Польща та Німеччина, які, ймовірно, постачатимуть їх в Україну.

Подробиці

Швейцарія володіє 96 танками Leopard 2, які зберігаються в різних місцях на сході країни. Однак через свою позицію нейтралітету Федеральна рада країни суворо заборонила постачання зброї нашій країні.

Натомість швейцарська німецькомовна щоденна газета повідомила, що політики з різних політичних партій розглядають можливість продажу частини основних бойових танків Leopard 2.

Політики стверджують, що хоча деякі з цих танків можуть заповнити недостачу в Польщі чи Німеччині, їм не дозволять переїхати в Україну. Проте членкиня Національної ради ВДП Майя Рінікер нещодавно намагалася змусити Комісію з політики безпеки схвалити подібну ідею, але їй це не вдалося.

За словами Рінікер, швейцарська армія все ще зможе використовувати деякі з 96 дезактивованих Leopard.

У звіті з посиланням на опитування Інституту Сотомо говориться, що конфлікт в Україні, схоже, спонукає до зміни перспективи. Згідно з опитуванням, 55% респондентів погоджуються з тим, що федеральний уряд має дозволити іншим країнам надсилати в Україну зброю швейцарського виробництва. Опитування також відзначило, що 40 відсотків людей все ще проти такої ідеї.

Членкиня Національної ради від ВДП Рінікер хоче знову внести пропозицію до парламенту навесні та сподівається цього разу досягти успіху.

«У мене є позитивні сигнали про те, що ми досягнемо гарного рішення», — сказала вона.

Окремо член Швейцарської національної ради Алоїз Гмур сказав:

«У довгостроковій перспективі нам не потрібні 25-30 цих леопардів. Їх слід вилучити з експлуатації та вивести на ринок у звичайному режимі».

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: