Дизайнери оздобили салон автомобіля Porsche 911 матеріалами з прострочених харчових продуктів

Підпишись на нас:

Після того, як у середині 2019 року Ян Каллум залишив Land Rover, він заснував Callum Designs, бренд, який прагне розширити межі екологічного дизайну. Його останній проект, який отримав назву Sustainability Case Study, має на меті продемонструвати, як викинуті харчові продукти можна використовувати в салоні автомобіля у 2030 році.

Подробиці

Використовуючи Porsche 911 (restomod) як основу, команда дизайнерів з Каллума зв’язалася з компанією з екологічних технологій Ottan, щоб визначити найбільш відповідні матеріали, які можна використовувати для формування салону автомобіля.

Оттан виявив, що змішування яєчної шкаралупи зі смолою може створити гладкий, непрозорий матеріал з глянсовою або матовою поверхнею, який можна використовувати для обробки різних елементів автомобіля. Шкаралупу волоських горіхів також можна вмішати в цей матеріал. Крім того, прострочений рис або сочевицю перетворюють на напівпрозорий матеріал, який можна використовувати для захисних плафонів ламп або підсвічування вимикачів.

На цьому харчові відходи, які можна переробити, не закінчуються. М’якоть кави може бути використана для виготовлення декоративного оздоблення, включаючи вставки на панелі приладів, тоді як м’якоть фіолетової моркви використовується для надання яскравих кольорів різним оздобленням. З листя дерев обробляють центральну консоль або панель приладів, що служить альтернативою дерев’яному шпону.

Було визначено, що різні матеріали підходять для салону автомобіля. Серед них є тканина виготовлена ​​з морських пластикових відходів, включаючи поліестер для сидінь. Інший матеріал під назвою Féline, виготовлений з ПЕТ-пляшок, також можна використовувати для підкладок сидінь. Еконіл, виготовлений із рибальських сіток, також вважається альтернативою звичайним автомобільним килимам.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: