Штраф за розмови під час руху авто: скільки коштує «Алло, привіт!»

Підпишись на нас:

Відповідно до українського законодавства та ПДР, забороняється використовувати телефон при управлінні автомобілем. Водії, які не дотримуються цього правила, наражають на небезпеку не тільки себе, але й інших учасників руху. В п.2.9.д ПДР вказано, що тримати телефон в руках та використовувати його під час руху авто заборонено.

Відповідальність за порушення

Працівники поліції мають повне право зупинити автомобіль за таку погану «звичку». За неї можна отримати штраф в розмірі 510 гривень.

Якщо розмова по телефону стала причиною ДТП, передбачено штраф 1445 грн. Варто знати, що в цьому випадку можна й без водійського посвідчення залишитися. Патрульна поліція має право забрати його на термін від 6 до 12 місяців. Також посвідчення водія можуть вилучити до моменту судового засідання та вироку після розгляду справи. В такому випадку керувати автівкою можна з тимчасовим талоном.

Отже, користуватися телефоном заборонено, тримаючи його в руці. Проте законом та правилами дозволяється користуватися навушниками. Будьте свідомі, не порушуйте правила, щоб не платити штраф.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: