Skoda Enyaq встановила 2 світових рекорди, дріфтуючи 16 хвилин без перерви

Підпишись на нас:

Електричний позашляховик Skoda Enyaq встановив два рекорди Гіннесса, проїхавши по трасі, вирізаній у замерзлому озері в Швеції.

Подробицы

Enyaq iV vRS встановив рекорд «Найдовший безперервний дріфт транспортного засобу на льоду» після ковзання навколо льодового кола довжиною 1,9 км протягом майже 16 хвилин. За цей час він подолав 7 351 км.

Ця спроба затьмарила попередній рекорд у 6 231 км, встановлений у Китаї у 2022 році, і, будучи електромобілем, Enyaq також встановив рекорд дріфту на льоду для електромобілів. З точки зору швидкості, заноси були не зовсім у класі Formula Drift: Enyaq розвивав 49 км/год, а іноді рухався лише зі швидкістю 32 км/год, тому його двомоторна силова установка точно не була перевантажена.

vRS є новою продуктивною моделлю в модельному ряду Skoda Enyaq. Skoda кілька днів перед встановленням рекорду пробувала різні комбінації шин, щоб знайти найкращу. Зрештою команда вибрала гуму 235/35 20 спереду з 600 шипами 5 мм, а позаду встановили 255/45 R20 оснащені 300 шипами розміром лише 2 мм.

Ще однією секретною зброєю був водій. Журналісту журналу Evo Річарду Мідену не звикати їздити боком або встановлювати рекорди за кермом Skoda. Ще в 2011 році Міден розігнав спеціально сконструйовану Skoda Octavia vRS до 365,5 км/год на Бонневільській соляній рівнині, встановивши рекорд швидкості 2,0-літрового автомобіля з турбонаддувом Асоціації хронометражу Південної Каліфорнії (SCTA).

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: