В Україні помітили рідкісні гусеничні транспортери шведського виробництва

Підпишись на нас:

Українські військові отримали партію раритетних гусеничних всюдиходів шведського виробництва.

Подробиці

Як повідомляє видання «Defence Blog», українські військові вже отримали два гусеничних транспортних засоби Bandvagn 202 (Bv 202).

Bv 202 — це двосекційна гусенична машина з шарнірним механізмом, що виготовляється компанією Volvo для шведської армії. Виробництво почалося в місті Арвіка в 1964 році і закінчилося в 1981 році. З тих пір наступником Bv 202 став Hägglunds Bandvagn 206.

Ця гусенична машина може перевозити 10 військовослужбовців або 1000 кг вантажу. Передній блок повністю закритий, а задній блок покритий бантами та брезентовим покриттям.

Bv 202 був розроблений для транспортування військ і техніки через сніг або болотисті місцевості в північних районах Швеції. Останнім шведським підрозділом, який використовував цю машину, була кавалерія, яка виявила, що механічна коробка передач Bv 202 була набагато тихішою, ніж автоматична коробка передач Bv 206.

У підрозділах норвезької армії, які мали як Bv 202, так і Bv 206, використовували Bv 202 частіше, якщо снігові умови були складними. Bv 202 краще показав себе в умовах глибокого снігу.

За даними українських ЗМІ, очікується, що українські військові отримають ще 10-12 машин, які будуть модернізовані для медичної евакуаційної версії.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: