Україна заключила контракт з європейським виробником Thales на поставку ППО з радарами GM200

Підпишись на нас:

Thales Group, один із найбільших оборонних підрядників у Європі, оголосив про отримання замовлення на поставку в Україну повної системи протиповітряної оборони малої дальності, включаючи радар Ground Master 200.

Подробиці

«У середу, 1 лютого 2023 року, міністр оборони Франції Себастьєн Лекорню та його український колега Олексій Резніков зустрілися на полігоні Thales у Лімурі, на південь від Парижа, центрі передового досвіду ППО в Європі, щоб підписати контракт на поставку повної системи протиповітряної оборони малої дальності, включаючи радар Ground Master 200», – йдеться в повідомленні.

Як зазначили в компанії, контракт, підписаний між Міноборони України, Міноборони Франції та Thales, передбачає поставку систем протиповітряної оборони малої дальності, включаючи радар GM200, центр управління, систему радіозв’язку і повітряні цілевказівники.

України заключила контракт з європейським виробником Thales на поставку радарів GM200

GM200 та інші наземні радари сімейства Ground Master пропонують ефективну відповідь на типи загроз, з якими стикається Україна, які включають безпілотники та загрози далекого радіусу дії, такі як крилаті ракети, гелікоптери та бойові літаки.

За даними французьких ЗМІ, Україна отримає 2 радари середньої дальності GM200 разом із вантажним тактичним протиракетним комплексом SAMP/T, призначеним для протидії крилатим ракетам, пілотованим і безпілотним літальним апаратам і тактичним балістичним ракетам.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: