Стало відомо, коли Україна зможе збивати балістичні ракети італійськими ЗРК SAMP-T

Підпишись на нас:

Західні системи ППО вже найближчими тижнями будуть розгорнуті в Україні. Відправлення Києву зенітно-ракетного комплексу SAMP-T підтвердив голова італійського зовнішньополітичного відомства Антоніо Таяні.

Подробиці

Інформаційне агентство ANSA повідомляє, що італійська ЗРК прибуде в Україну протягом 7-8 тижнів. За цей час завершаться навчання в Оклахомі та українські розрахунки американських ЗРК Patriot. Таким чином, вже до середини весни важливі сектори неба над Україною буде закрито західними системами ППО.

Розміщення SAMP-T і Patriot дозволить нашій країні захиститись від ракетних ударів по інфраструктурі, оскільки ці ЗРК можуть збивати навіть балістичні ракети. На сьогоднішній день системи С-300, які залишилися в розпорядженні ЗСУ, не можуть ефективно протидіяти російським ударам. Але вже у квітні ситуація може змінитися.

Припущення про можливі поставки західних ЗРК в Україну не раніше ніж через півроку виявилися помилковими. Для українських військовослужбовців розробили прискорену програму навчання, завдяки чому Patriot та SAMP-T з’являться у розпорядженні ЗСУ вже навесні.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: