Німеччина може відправити Leopard 1 і ЗСУ Gepard в Україну – ЗМІ

Підпишись на нас:

Влада ФРН може надати Україні 88 танків Leopard 1. Наразі бойові машини перебувають на зберіганні у німецьких промислових компаній. Про це повідомило видання Süddeutsche Zeitung.

Подробиці

«Компанії Rheinmetall AG і FFG Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft mbH хочуть відремонтувати ці танки і потім їх можна буде передати Києву», — зазначає видання Süddeutsche Zeitung.

При цьому є інформація про проблеми із запасами снарядів для цих бойових машин, адже вони мають інший калібр (105-мм) ніж снаряди до Leopard 2 і більше не виробляються. Хоча Бразилія має великі запаси боєприпасів, уряд президента Луїса Інасіо Лула да Сілви поки що відмовляється передати їх Україні.

Повідомляється, що влада ФРН веде переговори з Катаром з приводу відправки 15 зенітних самохідних установок Gepard. Раніше Доха придбала їх для захисту стадіонів під час проведення Чемпіонату світу з футболу 2022 року.

Також наголошується, що в Rheinmetall AG заявляли про теоретичну можливість компанії підготувати для постачання будь-якій стороні 139 танків: 51 танка Leopard 2 і 88 танків Leopard 1.

Танки Leopard 1 вироблялися в період з 1965 по 1984 рік, а на озброєнні ФРН вони стояли до 2010 року. За весь час було випущено понад 4700 танків цієї моделі. У більш ніж 10 країнах світу ці бойові машини й досі стоять на озброєнні та постійно модернізуються.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: