Як поліціянти «розводять» тверезих водіїв на великі штрафи: адвокатська практика

Підпишись на нас:

Поліцейський патруль може в будь-який момент зупинити водія для перевірки рівня алкоголю в крові. Потрібно чітко знати правила на норми проведення процедури, щоб не отримати протокол за статтею 130 КУпАП. Можна бути тверезим, а поїхати після огляду зі штрафом.

Адвокатська практика зі штрафами

На своїй сторінці в Facebook адвокат Роман Симутін розповів про три методи, якими користуються поліціянти, щоб виписати чималий штраф.

Почнемо з того, що огляд на стан алкогольного сп’яніння проводять, якщо є для цього підстави: тремтіння рук та пальців, порушена координація рухів, мови, запах з рота. І от в цьому вже моменті виникає ситуація, коли поліціянт задає питання: «Чи вживали ви вчора алкоголь?».

Зверніть увагу, що питають про вчора, а не сьогодні. В більшості випадків водії чесно відповідають, що так. А як є позитивна відповідь, отже є й підстава для огляду.

Ситуація наступна. Поліціянти не зафіксували на відео, що ви були за кермом. А в момент розмови попросили переставити авто, щоб не заважати іншим учасникам руху. Ви сідаєте назад в авто, переїжджаєте пару метрів. Треба розуміти, що саме цей момент попаде на відео до суду. Зовсім не момент першопочаткової зупинки та розмови.

Ще одна ситуація, яка дає можливість поліціянтам сфальсифікувати, стосується огляду на місці зупинки. Вас просять дихнути в прилад. В межах норми він показує 0,2 проміле. І після цього просять дихнути ще раз. Це груба помилка зі сторони водія погоджуватися, адже повторне використання приладу покаже, звичайно, більший результат. Навіть при тверезому стані. Прилад зафіксує сп’яніння, а водій отримає протокол.

В Україні процедуру огляду щодо перевірки водіїв на стан алкогольного чи наркотичного сп’яніння проводять без свідків, відповідно до внесених останніх змін. Поліціянти мають здійснювати огляд на місці зупинки автомобіля із застосуванням відеофіксації. Якщо у водія є заперечення чи підозра на фальсифікації, він має право вимагати проведення процедури огляду в медичному закладі.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: