Міноборони Великобританії опублікувало кадри підготовки українських екіпажів танків Challenger 2

Підпишись на нас:

Військове відомство Великобританії опублікувало у соціальній мережі фотографії з полігону, на якому військовослужбовці збройних сил України (ЗСУ) навчаються керувати танками Challenger 2 британського виробництва.

Подробиці

За твердженням Міністерства оборони Сполученого королівства, танкісти ЗСУ швидко освоюють нюанси управління британським танком.

Підготовка українських екіпажів танків Challenger 2

Нагадаємо, що Великобританія ухвалила рішення про передачу 14 танків Challenger 2 ЗСУ, ставши першою європейською країною, яка офіційно оголосила про початок постачання танків Україні.

Танк Challenger 2 вироблявся у Великій Британії з 1994 по 2009 роки. У травні 2009 року BAE Systems оголосила про припинення виробництва танків такого типу через відсутність оборонного замовлення з боку Лондона. Танки брали участь у бойових діях у Косові та Іраку.

Підготовка українських екіпажів танків Challenger 2

Крім королівської армії Великобританії, що має 227 танків Challenger 2, дані бойові машини знаходяться на озброєнні армії Оману. Тепер їх отримала і Україна, щоправда, в дуже обмеженій кількості, достатньої для озброєння однієї танкової роти.

Окрім Великобританії, підготовку українських танкістів організували й у Німеччині, де їх навчають керувати танками німецького виробництва Leopard.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: