Старший брат Duster: кросовер Renault Bigster буде коштувати 882 000 грн

Підпишись на нас:

Через рік після дебюту нового покоління Renault Duster у продаж вийде один із найочікуваніших кросоверів у сегменті недорогих сімейних SUV. Машину збираються назвати Bigster і продавати як альтернативу Peugeot 5008 і Citroen C5 Aircross.

Подробиці

Прем’єра Bigster як концепту відбулася в 2021 році. Під час презентації модель прозвали Duster XL, оскільки було обіцяно, що обидва позашляховики виглядатимуть практично однаково.

Головною відмінністю серійного Бігстера від Дастера стануть габарити. Довжина першого має становити близько 4,6-метрів (у нинішнього Duster цей показник дорівнює 4,3-метрам), а всередині уміститися відразу три ряди сидінь (7 місць).

Renault Dacia Bigster

У Renault обіцяють, що новинка отримає повністю цифрові дисплеї в салоні та панорамний люк у даху, а також низку механічних нововведень. Як і новий Duster, кросовер Bigster буде побудований на модульній платформі CMF-B.

Як стверджує видання L’argus, у нового Bigster буде повністю гібридна версія, в основі якої опиниться 1,8-літровий мотор HR18, що працює за циклом Аткінсона. Безмуфтова кулачкова трансмісія буде пов’язана з новим електромотором з осьовим потоком, розробленим французьким стартапом Whylot. Привід – передній чи повний.

Renault Dacia Bigster

Але, мабуть, найцікавіше, пов’язане з цінами на цей кросовер, на який чекають у 2025 році. За інформацією французьких ЗМІ, цінник на Bigster стартуватиме з позначки 22 тисячі євро (881 980 грн нинішнім курсом), що на 3 тисячі євро дорожче, ніж збираються просити за новий Duster.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: