3 дії, які потрібно зробити, щоб стоянкове гальмо не примерзало

Підпишись на нас:

Стоянкове гальмо, яке заклинило взимку не таке вже рідкісне явище. Найчастіше причиною служать гальмівні колодки, що примерзають, а трапляється це в основному після миття або їзди по глибоких калюжах. Ось як роблять досвідчені автомобілісти, щоб не примерзали ні гальмівні колодки, ні металевий трос.

Що робити, щоб ручник не примерзав

  1. Найправильніше – це просушити гальмівні колодки, коли відвідали автомийку. Для цього не потрібно лізти під днище автомобіля з ганчірочкою, а на дорозі кілька разів натиснути педаль гальма, щоб в результаті тертя і нагрівання випарувалася волога. Те саме стосується їзди по калюжах.
  2. Якщо після їзди мокрими дорогами плануєте залишити авто на кілька годин, наприклад на ніч, перш ніж поставити машину на гальмо стоянки переконайтеся, що морозів не буде. Якщо очікується зниження температури, то стоянковому гальму краще дати спокій, залишивши включеною передачу.
  3. Якщо залишити авто на передачі заважають обставини, машину доведеться поставити на рівній площадці, підклавши під колеса дерев’яний брусок або інший упор. Вже через годину-другу волога замерзне і можна буде поставити авто на стоянкове гальмо.

І останнє. Подбайте про роботу системи заздалегідь, для чого потрібно змастити трос стоянкового гальма. Мастило не тільки захистить від проблем у морози, а й запобігатиме корозії.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: