Незвичайний та унікальний автомобіль знайшли в Бельгії: BMW M5 E39 з W10 від Volkswagen

Підпишись на нас:

GDM Motors повідомляє про чергову цікаву новинку в автомобільному світі. В Бельгії знайшли BMW M5 E39, в якому встановлено не рідний двигун V8 об’ємом 4,9 л, а 10-циліндровий від Volkswagen.

Опинився він під капотом BMW не просто так. Справа в тому, що автомобіль використовували для випробування нового двигуна. BMW M5 E39 не було тюнінговане, воно виконувало роль допоміжного засобу. А потім автомобіль опинився в гаражі керівника VW Group Фердинанда Пієха.

W10 об’ємом 4,6 л

На початку 90-х років фахівці Volkswagen проводили роботи над багатоциліндровими двигунами з великим об’ємом. Наприклад, такі були потрібні для Volkswagen Passat (4,0 л W8). Також на Audi A8 встановлювали W12 на 6,0 л. Окрім того, Bentley Continental GT та VW Phaeton також оснащували двигунами великого об’єму.

Двигун, про який йде мова, — це турбований W10 об’ємом 4,6 л. Він був поєднанням двох моторів 2,3 л. Двигун був здатен розвивати потужність 507 к.с.

BMW M5 E39

Логічно, що випробування такого двигуна можна було проводити на великому седані. Саме тому, як прототип, було вирішено взяти BMW M5 E39. Авто було оснащене 6- ступінчастою коробкою передач (механіка). З W10 машина стала значно швидша.

Серійним цей двигун так і не став. А авто перемістилося до гаражу Фердинанда Пієха. На той час запустили виробництво іншого — V10 розробки Lamborghini. Знайдений седан з несерійним двигуном планують продати. Він зберігся в досить непоганому стані, навіть з умовою того, що він використовувався як повсякденний автомобіль.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: