«Заряжений» Renault Clio 1994 року випуску виставлений на аукціон після реставрації

Підпишись на нас:

Renault більше не пропонує «заряджених» моделей Clio, але це ім’я увійшло в історію як один із найкращих гарячих хетчбеків, названий на честь команди Williams F1. Ретельно відреставрований екземпляр оригінального Renault Clio Williams незабаром піде з молотка на аукціоні Silverstone Auctions, а детальна фотогалерея іскрить відчуттями ностальгії за 1990-ми.

Подробиці

Це Renault Clio Williams Phase I 1994 року випуску, один із 390 екземплярів, які потрапили до Великобританії. Як і на всіх автомобілях оригінальної партії, на центральній консолі є металева табличка з номером збірки (№180). Що ще важливіше, нещодавно він пройшов 2000-годинний процес реставрації, що перетворило його на справжню машину часу.

Renault Clio Williams можна легко відрізнити від менших варіантів – навіть від спортивного Clio 16S – завдяки відтінку Metallic Sports Blue, який був єдиною доступною опцією, з легкосплавним дискам Speedline із золотистим покриттям і спеціальним наклейкам. Як і більш поширений 16S, він мав вентильований капот з асиметричною опуклістю, ширші передні та задні крила, спортивніші бампери в колір кузова та хромовану вихлопну трубу.

Всередині Renault встановив ковшоподібні сидіння, сині циферблати та інші сині акценти, як посилання на команду Williams F1. Пізніші варіанти також мали люк, але ранні автомобілі випускалися без нього, що робило їх найлегшими зразками. Цей конкретний Clio Williams досі має оригінальну касетну магнітолу Philips, яка також була відреставрована і темно-сині чохли.

Культовий французький хот-хетч оснащений атмосферним 2,0-літровим двигуном потужністю 145 к.с. (108 кВт / 147 к.с.) і крутним моментом 175 Нм). За сьогоднішніми стандартами це може здатися таким собі варіантом силової установки, але ми говоримо про легкий автомобіль, який важить 981 кг. Потужність передається на передні колеса через п’ятиступінчасту механічну коробку передач. Що ще важливіше, Williams отримав унікально налаштовану підвіску з жорсткішою настройкою та ширшими коліями, яку люб’язно надав підрозділ Renault Sport.

Згідно зі списком, модель поставляється з повною історією обслуговування та всіма оригінальними документами. Показання одометра становлять 208 277 км, але хот-хетч проїхав лише 5 150 км після відновлення. Примітно, що реставраційні роботи тривали 3,5 роки з грудня 2014 року по травень 2018 року, і з тих пір автомобіль постійно перебував в опалювальному гаражі. Окрім бездоганного стану екстер’єру та інтер’єру, погляд на днище та моторний відсік доводить величезну кількість праці, вкладеної в цей автомобіль.

Renault Clio Williams Renault Clio Williams

Renault Clio Williams 1994 року випуску буде продано з аукціону 25 лютого. Його оцінюють у 30 000-35 000 фунтів стерлінгів (36 929-43 072 доларів) через його рідкість і незайманий стан.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: