Росія хоче знову випускати стару радянську 152-мм артилерійську систему

Підпишись на нас:

Росія має намір відродити ранній радянський проект 152-мм самохідної гаубиці під кодовою назвою 2С18 Пат-С.

Подробиці

ЗМІ повідомляли, що Курганський машинобудівний завод працює над оновленням артилерійської системи часів холодної війни на модифікованому шасі БМП-3.

«Проводиться модернізація самохідних артилерійських установок на базі модернізованого шасі БМП-3. Ці машини, оснащені 120-мм мінометом (дослідно-конструкторська робота «Вена») і 152-мм гарматою, можуть істотно підвищити ефективність мотострілецьких підрозділів», – повідомили в компанії.

2С18 Пат-С була розроблена як спадкоємець відомої «заводської серії» радянських самохідних артилерійських платформ, включаючи 2С1 Гвоздика. Прототип артилерійської системи 2С18 «Пат-С» був розроблений в середині 1980-х років Спеціальним конструкторським бюро Курганського машинобудівного заводу (СКБМ) на базі шасі БМП-3 для полкової частини Радянської Армії.

Був побудований лише один дослідний зразок САУ 2С18, який після закінчення програми випробувань потім близько 30 років пролежав на зберіганні на Ржевському полігоні до початку 2017 року, після чого був переданий до Військово-історичного музею в Санкт-Петербурзі.

2С18 — легкогусенична гаубиця, призначена для ураження артилерійських і мінометних батарей, танкових колон, підрозділів управління та розвідувальних постів. Максимальна дальність стрільби системи становить 20 км.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: