Ford працює з Red Bull над «стратегічно важливим» електромобілем

Підпишись на нас:

Після того, як Ford оголосив про повернення до Формули-1 через партнерство з Red Bull Racing, компанія повідомила, що вже працює над новим електромобілем.

Подробиці

На заході для ЗМІ, присвяченому партнерству, а також оприлюдненні планам Red Bull Racing на сезон Формули-1 в 2023 році, виконавчий директор Ford Джим Фарлі розповів, що Red Bull Racing доручено контролювати аеродинаміку нового електромобіля.

«Я був на нещодавньому огляді нашого, мабуть, стратегічно найважливішого електромобіля, і я звернувся до своєї команди skunkworks, яка таємно розробляє це, і запитав: «Гей, а хто це робить?», — сказав Фарлі Motor Trend. І він повертається до мене і каже: «О, вони від Red Bull. Формула один.»

Ford працює з Red Bull

На жаль, Фарлі не зміг надати жодної додаткової інформації про транспортний засіб, тому ми практично не маємо жодного уявлення про те, який електромобіль він має на увазі. Журнал припускає, що це може бути що завгодно: від Mustang Mach-E Coupe до електричного Lincoln, електричного Bronco, F-150 Lightning Raptor або, можливо, навіть електричного Ranger. Шпигуни з зарубіжних ЗМІ спіймали таємничий автомобіль біля заводу Ford у Дірборні минулого тижня, хоча ми не маємо інформації про те, що це за автомобіль.

Новини про партнерство Ford з Red Rull Racing прийшли наприкінці минулого тижня. Виробник автомобілів приєднається до Чемпіонів світу серед водіїв і конструкторів, починаючи з 2026 року і принаймні до 2030 року повинно протриматись це партнерство. Окрім двигунів Red Bull Powertrains, які будуть називатися двигунами Ford, автовиробник розробить гібридний силовий агрегат наступного покоління для Red Bull.

«Це фантастика — вітати Ford із поверненням у Формулу-1 завдяки цьому партнерству», — сказав керівник і виконавчий директор Oracle Red Bull Racing Team Крістіан Хорнер під час оголошення. «Це виробник із багатою історією автомобілебудування, яка охоплює покоління. Родовід від Джима Кларка до Айртона Сенни та Міхаеля Шумахера говорить сам за себе. Для нас, Red Bull Powertrains, відкриття наступної глави цієї династії, як Red Bull Ford, є надзвичайно захоплюючим».

Ford працює з Red Bull

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: